تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست ایران اجرایی شدن تفاهم نامه های قبلی بین ایران و سوریه برای مقابله با ریزگردها را ضروری دانست.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های سوریه،  «علی سلاجقه» که به منظور تبادل نظر با مقامات سوریه برای مقابله با ریزگردها به دمشق سفر کرده است، امروز (دوشنبه) پس از دیدار با وزیر  محیط زیست سوریه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت روابط ایران و سوریه در زمینه‌های مختلف از جمله محیط زیست که برای فعال‌سازی مقابله با طوفان‌های شن در حال توسعه است، گفت: طوفان شن و انتشار پدیده گرد و غبار در سال‌های اخیر افزایش و شدت گرفته و همه کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.  

وی تاکید کرد به همین دلیل لازم است تفاهم‌های قبلی بین سوریه و ایران فعال شود. 

رئیس سازمان محیط زیست ایران با بیان اینکه بررسی‌های مشترک نشان می‌دهد که منطقه «دیرالزور» یکی از کانون‌های اصلی طوفان‌های شن است که سوریه و کشورهای منطقه را در نوردیده و به ایران رسیده است، گفت: از طریق تبادل تجربیات و گفت‌و گوهای دوجانبه، امیدواریم به یک برنامه کاری اجرایی که دو طرف را قادر می‌سازد تا از این پدیده بکاهند و به رنج مردم منطقه که از آن آسیب دیده‌اند پایان دهند، دست یابیم. 

«حسین مخلوف» وزیر محیط زیست سوریه نیز گفت: از طریق گفتگو با طرف ایرانی، تلاش می‌شود تا آنچه از سال ۲۰۰۶ با این کشور در حوزه محیط زیست آغاز شده، تقویت شود و به برنامه‌ای اجرایی برسد که امکان بهره مندی از تجربیات دو طرف در زمینه مقابله با پدیده‌های طوفان گرد و غبار که بر سلامت انسان، جامعه، اقتصاد و پوشش گیاهی تاثیر منفی می‌گذارد را فراهم کند.  

وی با اشاره به اینکه سوریه با احیای مراتع و کاشت گیاه در صحرا گام‌های قابل توجهی در زمینه حفاظت از محیط زیست برداشته است، گفت: در سوریه قوانینی برای حفاظت از عناصر محیط زیست وضع شده که از مهمترین آن‌ها می‌توان به قوانین حفاظت از محیط زیست، جنگل‌ها و صحراها اشاره کرد. 

وی افزود: سوریه در زمینه تثبیت تپه‌های شنی و احیای مناطق از تجریبات قبلی برخوردار است. 

وزیر محیط زیست سوریه اظهار داشت: تروریست‌هایی که سوریه را هدف قرار دادند به همه عوامل محیطی و خاک آسیب رساندند و سهم بسزایی در آلودگی هوا در نتیجه پالایش بی‌رویه نفت، قطع غیرقانونی درختان، آتش زدن جنگل‌ها و همچنین نقض مستمر منابع آبی دارند. 

وی قطع آب رودخانه فرات از سوی نیروهای اشغالگر ترکیه را در عامل مخرب دیگری برای محیط زیست سوریه بیان کرد و افزود: این بر جنایات آن‌ها در از بین بردن مزارع گندم افزوده می‌شود. 

علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست ایران امروز (دوشنبه) در راس هیاتی با سفر به دمشق با  «حسین مخلوف» وزیر ادارات محلی و محیط زیست سوریه دیدار کرد و گفت و گو کرد. 

در این دیدار دو طرف درباره  راه‌های توسعه همکاری‌ها در حوزه محیط زیست و مقابله با پدیده گرد و غبار که کشورهای منطقه از جمله ایران را تحت تاثیر قرار داده است تبادل نظر کردند.    

رئیس سازمان محیط زیست ایران و سوریه همچنین مطالعات و تجربیات انجام شده در این زمینه، تفاهم نامه‌های امضا شده بین دو طرف طی سال‌های گذشته و برنامه‌های اجرایی انجام شده در این راستا را مورد بررسی قرار دادند و برای فعال‌سازی این توافقات تبادل نظر کردند. 

«علی سلاجقه» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی ایران پیش از سفر به دمشق به عراق سفر کرده بود و در دیدار با «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق بر ضرورت حل مسائل خشکسالی و مقابله با خطرات توفان‌های خاک تاکید کرد. 

رئیس سازمان محیط زیست ایران در دیدار با مقامات عراق درباره تقویت همکاری‌های دو جانیه و نیز با سایر کشورهای منطقه برای مقابله با چالش‌های زیست - محیطی به گونه‌ای که بتواند «حقوق و منافع مشترک را برای همه کشورهای درگیر این مسائل به طور عادلانه در پی داشته باشد، گفت و گو کرده بود.  

 به دنبال تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه و دستور اکید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری کشورمان برای پیگیری فوی، « حسین امیر عبدالهیان» وزیر امور خارجه پنجشنبه هفته گذشته (پنجم خرداد) با ارسال نامه‌ای به همتایان خود در کشورهای دارای منشاء ریزگرد و یا مبتلا به بحران زیست محیطی حاصل از انتشار گرد و غبار در منطقه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر همکاری‌های فنی دوجانبه برای مهار ریزگردها، خواستار انعقاد یک کنوانسیون منطقه‌ای با مشارکت سازمان ملل متحد و سازمانهای تخصصی آن به ویژه برنامه محیط زیست ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی است.