بیرجند - ایرنا - مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری به صورت میانگین دمای هوا در استان ۱.۷ درجه سلسیوس افزایش یافته که موضوع نگران‌کننده در تشدید خشکسالی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا خندان‌رو روز دوشنبه در نشست ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به سوالی درباره بحران خشکسالی در خراسان جنوبی اظهارداشت: از ابتدای امسال افزایش حداکثری ۲.۳ درجه‌ای هوا در خراسان جنوبی داشته‌ایم که عدد قابل توجه‌ای است.

وی با اشاره به پیش‌بینی افزایش دما در ماه‌های پیش‌رو نیز گفت: دمای هوای استان در بازه زمانی ۱۰ خردادماه تا ۱۰ تیرماه، بین نیم تا ۲ درجه افزایش می یابد، همچنین از ۱۰ تیرماه تا ۱۰ شهریورماه هم پیش‌بینی می‌شود که هوا استان نیم تا یک درجه افزایش یابد که در غرب استان در این مدت افزایش سه درجه‌ای دمای هوا را خواهیم داشت.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با بیان اینکه افزایش دما و کاهش بارندگی‌ها باعث تشدید روزهای گرد و غباری در استان شده است، اضافه کرد: از ابتدای سال جاری ۱۳۵ روز گردوغباری به صورت تجمعی در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد سه برابری دارد.

خندان‌رو اظهار داشت: خشکسالی‌های ۲۰ ساله اخیر، افزایش یک تا ۲ درجه‌ای دما و افزایش تبخیر، کاهش رطوبت هوا و خشک شدن سدها، بندهای خاکی و بسترهای طبیعی از علل اصلی افزایش روزهای گرد و غباری در استان است.

وی با اشاره به اینکه اکثر نقاط خراسان جنوبی متاثر از دوره خشکسالی است، اضافه کرد: براساس دوره یک ساله اخیر، ۹۰ درصد پهنه خراسان جنوبی متاثر از خشکسالی است و از کل مساحت استان، ۱۰ درصد در وضعیت نرمال، ۱۴ درصد خشکسالی خفیف، ۱۷ درصد خشکسالی متوسط، ۳۲ درصد خشکسالی شدید و ۲۶ درصد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد.

خندان‌رو با بیان اینکه در سال آبی جاری بارندگی‌های تجمعی در اکثر استان‌های کشور کاهش داشته است، اضافه کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میانگین بارندگی‌ها در استان ۸۱ میلیمتر به ثبت رسیده  که نسبت به بلندمدت ۳۱ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۳ درصد افزایش دارد.

وی افزود: البته سال آبی گذشته کم بارش‌ترین سال از نظر بارندگی‌ها در ۵۰ سال اخیر بود و افزایش بارندگی‌ها در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته دلیل بر عدم خشکسالی در استان نیست.

مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال آبی جاری بیشترین حجم بارندگی‌ها را در قبل از ایام عید داشتیم و میانگین بارندگی‌ها بعد از عید تنها ۱۱ میلیمتر به ثبت رسید که این حجم بارندگی‌ها نسبت به دوره بلندمدت ۱۹.۱ میلیمتر کاهش دارد و همین موضوع باعث افزایش شدت اثرات خشکسالی در سال جاری شده است.