به گزارش ایرنا، سد غدیر باباحیدر در فاصله ۴۷ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری بر روی رودخانه سراب قرار گرفته است.
این سد قرار است آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان فارسان را تامین کند و به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری مخزن این سد به عنوان طرح پدافندی در موارد بحرانی و ضروری آب شهرکرد را نیز تامین میکند.
منبع اصلی آب این طرح از ۲ سرشاخه سراب و بردی تشکیل شده که شاخه اصلی آن از سرشاخه سراب است که از طریق چشمهای به همین نام تغذیه میشود.
عملیات احداث این طرح از تیرماه سال ۱۳۸۷ آغاز شد و اجرای این طرح در طول این سالها با فراز و نشیبهای بسیاری روبرو بوده است اما از سال گذشته با سفر علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو به این استان و بازدید از طرح، عملیات اجرایی آن از سرعت بیشتری برخوردار شد و اکنون به ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
نوع این سد، سنگریزهای بوده و شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری کارفرمای این طرح است. اهتمام دولت سیزدهم بر این است که این طرح تا پایان امسال تکمیل شود و مردم شهرستان فارسان از منافع آن برخوردار شوند.
سد باباحیدر از طرحهای اولویتدار وزارت نیرو
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به سفر سال گذشته وزیر نیرو به استان و دیدار از این طرح، اظهار داشت: به دنبال این سفر سد باباحیدر به عنوان یکی از طرحهای اولویتدار وزارت نیرو قرار گرفت.
فردوس کریمی به ویژگیهای سد باباحیدر اشاره کرد و گفت: این سد ۶۸ متر ارتفاع دارد و حجم دریاچه سد ۱۴.۵ میلیون مترمکعب بوده و قابل تنظیم تا ۲۶ میلیون مترمکعب نیز است.
وی، مصارف این سد را در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی عنوان کرد و افزود: این طرح علاوهبر تامین آب شهرها و روستاهای باباحیدر تا جونقان، به عنوان طرح پدافندی برای تامین آب شهرکرد نیز درنظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون ۱۸۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح هزینه شده است، اظهار داشت: برای تکمیل طرح به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
کریمی با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۷ آغاز شده است، تصریح کرد: اجرای این طرح در سالهای گذشته با مسائل حقوقی روبرو شد و به دلایلی روند اجرای طرح کُند شد اما طی ۲ سال اخیر و به ویژه با سفر وزیر نیرو به استان در آبان سال گذشته اهتمام ویژهای از سوی دولت برای تکمیل این طرح به کار گرفته شده است.
وی افزود: برهمین اساس به هر میزانی که پیمانکار کار کند اعتبار به این طرح تزریق میشود و مشکلی در خصوص تامین اعتبار وجود ندارد.
کریمی در عین حال از نحوه عملکرد پیمانکار طرح سد باباحیدر ابراز نارضایتی کرد و گفت: تاکنون اخطارها و تذکراتی در این خصوص به پیمانکار داده شده است اما به هر دلیلی نتوانسته طرح را به خوبی پیش ببرد که در ادامه باید برای آن تدبیری اندیشید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشرفت ۸۰ درصدی طرح، خاطرنشان کرد: امید میرود این طرح تا پایان سال تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شود.
مطالبه شهروندان: تامین آب پایدار
با تکمیل سد باباحیدر علاوهبر تامین آب شرب پایدار برای مردم شهرها و روستاهای شهرستان فارسان، نیاز آبی این شهرستان برای کشاورزی و صنعت نیز تامین میشود و از این منظر یکی از مهمترین مطالبات مردم این منطقه محقق میشود.
شهروندان با بیان اینکه در تابستان تامین آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت با چالش جدی روبرو میشود خواستار تامین آب پایدار هستند.
یکی از شهروندان فارسانی با بیان اینکه در تابستان فشار آب در این شهر کم میشود و نیاز است تا منبع مطمئنی برای تامین آب این شهرستان درنظر گرفته شود در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در فصل تابستان در برخی از روزها فشار آب در شهر کم میشود و این موضوع تامین نیاز شهروندان را با مشکل روبرو میکند.
جهانبازی خاطرنشان کرد: امید است با تکمیل هرچه سریعتر سد باباحیدر آب پایدار برای مردم این شهرستان تامین شود.
سد باباحیدر یکی از پنج طرح تامین آب پایدار در استان
استاندار و معاونان وی همواره یکی از مهمترین دغدغهها و برنامههای خود را تامین آب پایدار برای مردم استان عنوان کردهاند به گونه ای که سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری نوید افتتاح سد باباحیدر تا پایان سال را داده است و سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تکمیل سد باباحیدر را یکی از پنج طرح مهم این استان برای تامین آب پایدار عنوان کرده است.
محسن حسینمیرزایی چندی پیش در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: تامین آب پایدار از مهمترین برنامههای استان است و در همین راستا اجرای پنج طرح در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل سد باباحیدر یکی از مهمترین برنامههای تامین آب پایدار است که با بهرهبرداری از آن، آب شرب تعداد زیادی از شهرها و روستاهای پاییندست سد تامین میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه بزرگ زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است اما در حدود ۸۰ درصد از نیاز خود را از آبهای زیرزمینی تامین میکند که با ممنوعه و ممنوعه بحرانی شدن هر ۱۰ دشت اصلی این استان، استفاده از آبهای سطحی برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت این استان را به یک ضرورت اجتتابناپدیر تبدیل کرده است.