به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از رویترز، در بیانیه روز دوشنبه دفتر ریاست جمهوری ترکیه آمده است: اردوغان اظهار داشت که او به ویژه از طرح ایجاد یک مسیر امن دریایی برای صادرات محصولات کشاورزی اوکراین حمایت میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: رییس جمهور ترکیه از ایده تبدیل استانبول به مقر ساز و کار نظارت بین مسکو، کی یف و سازمان ملل متحد استقبال کرد.
به گزارش ایرنا، اردوغان پیش از گفتگو با زلنسکی، روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه گفتگو کرده بود.
بر اساس بیانیه ریاست جمهوری ترکیه، در این گفت وگوی تلفنی، اردوغان تصریح کرد که امکان ایجاد منطقه پاکسازی شده از تروریسم در عمق ۳۰ کیلومتری مرز سوریه وجود ندارد.
بر اساس بیانیه ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان گفت که آنکارا آماده است به عنوان یک ناظر در جریان نشست احتمالی روسیه، اوکراین و سازمان ملل در استانبول نقش آفرینی کند.
وی ایجاد مجدد زمینه صلح میان روسیه و اوکراین در اسرع وقت را ضروری خواند و بر شکل گیری اعتماد به منظور کاهش اثرات منفی جنگ تاکید کرد.
روسیه و اوکراین روی هم حدود ۳۰ درصد از عرضه جهانی گندم را در اختیار دارند و حدود ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به صادرات غلات اوکراین وابسته هستند.
سازمان ملل پیش از این هشدار داده بود که اگر بنادر اوکراین که به دلیل جنگ بسته شدهاند، بازگشایی نشوند، میلیونها نفر در جهان با خطر گرسنگی مواجه خواهند شد.
در آغاز سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۶ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه بودند، اما انتظار میرود در صورت ادامه درگیری در اوکراین، ۴۷ میلیون نفر به این افراد به ویژه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا افزوده شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۵
تهران- ایرنا- دفتر ریاست جمهوری ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که رجب طیب اردوغان و ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی وی در مورد جنگ و صادرات مواد غذایی این کشور گفت وگو کردند.