به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، فردین عینی روز سهشنبه اظهار کرد: یکی از دغدغههای اهالی بازار تاریخی اردبیل عدم شروع عملیات اجرایی پروژه مرمت و احیا این بازار است که به تاخیر افتاده است.
وی افزود: ابهاماتی برای اهالی بازار تاریخی اردبیل در مورد پروژه مرمت و احیا این بازار تاریخی وجود دارد که لازم است با ارائه توضیحاتی در این خصوص روشنگری ایجاد شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: ۴۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر از محل تخصیص زمین از سوی اداره کل راه و شهرسازی تامین خواهد شد که در این مورد تفاهمنامه بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و اداره کل راه و شهرسازی منعقد شده است و در مرحله معرفی زمین قرار دارد که ما هم پیگیر این موضوع هستیم و به محض معرفی زمین به دنبال فروش و تامین اعتبار خواهیم بود.
عینی دغدغه دیگر بازاریان را در طرح توسعه بازار تاریخی ذکر کرد و افزود: فقط عرصه بازار تاریخی بر عهده اداره کل میراث فرهنگی استان است و چون زمین مورد نظر در عرصه بازار نیست شهرداری به عنوان مجری پروژه تعیین شده ، پس از تصویب طرح در شورای فنی توسط این نهاد اجرا میشود.
مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه یا راسته بازار که سال ۱۳۶۴ با شماره ۱۶۹۰ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسیده، شامل تیمچهها، منازل، مسجد و حمام بوده و بنای کنونی از مجموعه اثرهای برجا مانده از دوره سلجوقی، صفوی و زندیه است.
بازار تاریخی اردبیل در منابع موجود از سده چهارم هجری قمری به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، توصیف شده است و بر اساس مستندات تاریخی، این بازار در سدههای هفتم و هشتم هجری قمری رونق زیادی داشته اما دوره اصلی رونق آن به عصر صفوی بازمیگردد.