به گزارش خبرنگار ایرنا، «مهدی حیدری» دوشنبه شب در حاشیه بازدید از شهر مرزی نفت شهر و خطوط میادین نفتی، افزود: در راستای تکلیف هایی که به مجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران واگذار شده، بازدیدهای دورهای از مجموعه شرکتها و استانهای زیر مجموعه انجام می شود که طی چند روز اخیر این بازدیدها را از کرمانشاه شروع کردیم.
وی اظهار کرد: توسعه این پروژهها منجر به اشتغالزایی و استفاده از نیروهای بومی و کمک به روند پیشرفت مناطق و محلی و پیرامونی پروژه ها و قدمی در راستای خدمت به مردم استان کرمانشاه است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در ادامه گفت: در این بازدید از مجموعه میدان ها، پروژه ها و شرکت های بهرهبرداری این استان بازدید می کنیم و بخش های مختلف را از نزدیک خواهیم دید.
وی ادامه داد: علاوه بر بازدید از مجموعه صنعتی، دغدغه های همکاران را خواهیم شنید و هم دغدغههای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، استاندار و مسوولانی که سعی می کنند به مردم این منطقه که مردمی صبور و همیشه در صحنه هستند، خدمت کنند و به تبع آن در کنار این پروژهها و مجموعههای صنعتی از طرف وزارتخانه و شرکت ملی نفت ایران مسایل و مشکلات پیرامونی را احصا کنیم.
حیدری اضافه کرد: شرکت نفت و گاز غرب در کرمانشاه تمرکز خوبی روی مشکلات و مسایل منطقه داشته و سعی خواهد کرد بیشتر از پیش با سیاست و نگاه نو به مسایل پیرامونی پروژه ها بپردازد و توجه ویژه از سمت شرکت ملی نفت به این موضوع داشته باشد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: امکانات بسیار زیادی برای توسعه میادین نفتی در غرب کرمانشاه با تاکید بر شهرستان های غربی کرمانشاه وجود دارد که با استفاده از تکنولوژی های داخلی و همچنین امکانات داخلی امید است در آینده شاهد توسعه کرمانشاه کرمانشاه باشیم.
«شهریار حیدری» با قدردانی از مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و مدیر خط انتقال کرمانشاه و مجموعه همکاران این مجموعه و کارکنان خط انتقال نفت شهر گفت: بازدید از ظرفیتهای موجود این منطقه در راستای تحول این نقطه است و مدیر جدید نفت و گاز پس از شروع در این سمت به سرعت بازدید از میدان ها را در دستور کار قرار دادند تا ظرفیت سنجی و امکان سنجی کنند.
وی اضافه کرد: در بخش پالایشگاه های نفت و چاه های نفت ۲سال آینده قابل توجه خواهد بود، اعتبار قابل توجه تامین کننده پالایشگاه کرمانشاه و در آینده پالایشگاه جدید آناهیتا خواهد بود که هم از نظر اشتغال زایی هم از نظر توسعه و زیرساخت به منطقه کمک می کند.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از وزارت نفت و شرکت نفت و گاز مناطق مرکزی ایران درخواست داریم که به بازگشت مردم نفت شهر و همچنین آسفالت جادههای مواصلاتی از سمت گیلانغرب و قصرشیرین و همچنین تقویت انتقال آب شرب قصرشیرین کمک کنند.
حیدری گفت: وزارت نفت آنچه که نیاز است از نظر توسعه با استفاده از ظرفیت ها و همچنین شرح وظایف این وزارتخانه کمک کنند که امید است در آینده شاهد تحول بیشتری در این منطقه باشیم.
وی اظهار داشت: هر قدر بتوانیم از این امکانات و منابع در راستای توسعه مناطق مرزی به خصوص نفت شهر استفاده کرده و استخراج کنیم به نفع قدرت و ثروت ملی است و مورد توجه خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نفت شهر از توابع بخش سومار در قصرشیرین در ۷۲ کیلومتری جنوب این شهرستان واقع شده است که تا قبل از جنگ تحمیلی آوازه بلندی داشت و یکی از مدرن ترین مناطق غرب کشور بود که از امکانات بسیار خوبی از جمله فرودگاه، سینما، مدرسه و گاز کشی برخوردار بود.
منطقه مرزی نفت شهر که در اصطلاح محلی به «نفت شاه» معروف است، دارای چاه های نفت است که روزانه ۲۰ هزار بشکه آن از طریق تلمبه خانه با خط انتقال به پالایشگاه کرمانشاه منتقل می شود.
این منطقه همچنین دارای زمین های کشاورزی بسیاری است که تا چند سال اخیر آلوده به مین و مواد منفجره بود که با اقدام های موثر نیروهای پاکسازی هم اکنون تمام اراضی کشاورزی منطقه از مین و مواد منفجره پاکسازی شده است.
نفت شهر تا قبل از جنگ تحمیلی پنج هزار تن جمعیت داشت که در جریان جنگ و با اشغال آن از سوی نیروهای بعثی خالی از سکنه شد و پس از بازپس گیری از نیروهای بعثی این منطقه مرزی به دلیل حضور نیروهای نظامی و میادین مین، شرایط بازگشت ساکنانش را نداشت.
با پاکسازی اراضی آلوده به مین این منطقه عملیات بازسازی نفت شهر و زیرساخت های آن با نام امام جواد الائمه (ع) از شهریور سال ۹۳ آغاز شد.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین دارای ۸۶ کیلومتر مرز با عراق است که این بخش مرزی ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا دارد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت، ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها ۲ مرز رسمی پرویزخان و خسروی فعال است.