به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این اداره کل، محمدامین بابایی با اشاره به گزارش مرکز آمار ایران افزود: این گزارش از کاهش چهار دهم درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته نسبت به سال قبل آن خبر داده و اسامی استانهای دارای کمترین نرخ بیکاری را اعلام کرده است.
وی بیان کرد: بر اساس این گزارش استانهای زنجان، خراسان رضوی و مازندران در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به ترتیب با نرخ ۶.۵، ۶.۶ و ۷.۰ درصد دارای کمترین نرخ بیکاری نسبت به سایر استانها بوده اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در خصوص میزان بیکاری در گزارش مرکز آمار نیز گفت: بیشترین آمار بیکاری در استانهای هرمزگان با ۱۵.۸ درصد، کرمانشاه با ۱۴.۹ درصد و خوزستان با ۱۲.۶ درصد گزارش شده است.
بابایی ادامه داد: بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی کشور نشان میدهد که در سال ١٤٠٠، بخش خدمات با ٤٩,٨ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ٣٣.٨ درصد و کشاورزی با ١٦.٣ درصد قرار دارند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین دادههای اطلاعاتی، بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل تر در استانهای یزد، اردبیل و زنجان به ترتیب ۴۷.۸، ۴۶.۲ و ۴۵.۵ درصد اعلام شده است، کمترین نرخ مشارکت اقتصادی، در استان ایلام با ۳۴.۱ درصد و استانهای سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد با ۳۴.۵ درصد اعلام شده است.
بابایی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در سال ۱۳۹۹ در استان خراسان رضوی ۴۳.۶ درصد و این نرخ در سال ۱۴۰۰ نیز ۴۰.۹ درصد اعلام شده است، همچنین نرخ بیکاری این استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۶.۶ است که برابر اعلام مرکز آمار ایران دومین استان به لحاظ کمترین نرخ بیکاری در میان استانها است.
وی اظهار داشت: بررسی سهم جمعیت بالای ١٥ ساله دارای اشتغال ناقص طی سال ١٤٠٠ در گزارش مرکز آمار نشان می دهد که ۱۰.۲ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده اند، این در حالی است که ٣٧.٨ درصد از شاغلان بالای ١٥ سال ٤٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: پارسال ۴۰.۹ درصد جمعیت بالای ١٥ ساله استان از نظر اقتصادی فعال بودهاند به این معنا که در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند، بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به سال قبل تر (١٣٩٩) چهار دهم درصد کاهش یافته است.