قم - ایرنا - مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی سال‌جاری، ۱۰۰ مورد برنامه روز مزرعه به منظور آموزش عملی مهارت‌های کشاورزی به بهره‌برداران این بخش در استان برگزار می‌شود.

کاظم شکوریان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: این برنامه‌های تخصصی در راستای ارتقا فعالیت‌های آموزشی و ترویجی سازمان جهاد کشاورزی قم در مزارع نمونه سراسر استان با حضور کشاورزان پیشرو ترتیب می‌یابد و در جریان آن الگوهای موفق کشاورزی در قم به سایر بهره‌برداران و علاقه‌مندان این بخش معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت در قم،‌ افزود: در زمان اجرای این برنامه‌ها تلاش داریم تا در جریان بازدید از مزرعه و به صورت مشخص فایده‌های کشت گیاهان سازگار با آب‌وهوای قم را که در برابر تنش‌های محیطی مقاوم هستند و به آبی‌کمی برای رشد نیاز دارند،‌ معرفی کنیم.

وی ادامه داد: کشاورزان قمی سابقه طولانی در کشت انواع گیاهان دارند و توانسته‌اند با وجود محدودیت‌های محیطی ناشی از وضعیت جغرافیایی خاص استان همچون کمبود منابع آبی در تولید انواع محصولات کشاورزی موفق عمل کنند.

شکوریان همچنین با اشاره به این که ترویج کشاورزی دانش‌بنیان و نوآور با هدف استفاده هرچه‌بیشتر از ظرفیت‌های فناوری در بخش کشاورزی استان در دستور کار این سازمان است، گفت: استفاده از فناوری دربخش کشاورزی قم علاوه برافزایش سطح تولید محصولات به طور حتم هزینه‌های جاری بهره‌برداران را نیز کاهش خواهد داد و موجب سوددهی بیشتر بسیاری از کسب‌وکارها در این حوزه مهم اقتصادی می‌شود.

وی تاکید کرد: کشاورزان قمی نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان و تامین امنیت غذایی مردم دارند و به همین دلیل گسترش مباحث آموزشی و مهارتی در قالب برنامه‌های ترویجی در میان ایشان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.