به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا سید امیرعباس حسینی روز سهشنبه در آیین آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاواتی غدیر بهاباد یزد افزود: نیروگاه های خورشیدی نقش مهمی در کاهش مصرف آب و مصرف انرژیهای فسیلی و آلودگی محیط زیست دارند.
وی با بیان این که هدف گذاری شرکت سرمایه گذاری غدیر برای امسال تولید ۱۰۰ مگاوات برق خورشیدی است گفت: ۴۰ مگاوات آن را در استان یزد سرمایه گذاری کردیم.
حسینی در ادامه از یزد به عنوان یکی از استانهایی که روانترین فرایندهای اداری را برای سرمایه گذارای دارد یاد کرد و افزود: شرکت سرمایهگذاری غدیر سهم بالایی از سرمایه گذاری را در استان یزد دارد که بخشی از آن در قالب مشارکت با بخشهایی مانند شرکت چادرملو و بخشی به صورت مستقل مانند شرکت فولاد غدیریان و نیز گندلهسازی بهاباد انجام میشود .
سید فریدالدین معصومی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر نیز گفت : این شرکت امسال ایجاد ۶۰ مگاوات تولید برق خورشیدی را در دستور کار دارد که در نظر داریم ۴۰ مگاوات آن را در یزد و ۲۰ مگاوات دیگر را در سایر استانها ایجاد کنیم.
وی افزود:سال گذشته تلاش کردیم نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کوشک را زودتر از موعد افتتاح کنیم ولی نهایتاً همزمان با میلاد امام رضا(ع) بهره برداری شد و امسال نیز کلنگزنی طرح مصادف با دهه کرامت شد.
معاون اقتصادی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: تولید انرژیهای خورشیدی یکی از محورهای دهگانه در اولویت یزد نوین است.
سید مسعود عظیمی، ظرفیت اسمی تولید برق در استان را ۲۷۵۰ مگاوات بیان کرد و یادآور شد: البته تولید واقعی برق استان ۲۱۰۰ مگاوات است که در زمان پیک مصرف، ۷۵ درصد آن در حوزه صنعت استفاده میشود که این میزان در کشور بینظیر است.
وی به خاموشی برق صنایع در سالهای گذشته در زمان اوج مصرف استان اشاره و این کسری را معادل ۹۰۰ مگاوات خاموشی ذکر کرد.
وی گفت: امسال شرکت فولاد آلیاژی ایران را با مصرف حدود ۷۰ مگاوات از لیست خاموشی صنایع خارج کردیم چرا که ۱۶ صنعت کشور وابسته به تولید آن است و از طرفی شرکت سرمایه گذاری غدیر نیز کمک خوبی به تامین برق استان کرده است.
وی اظهار داشت: اکنون ۸۳.۵ مگاوات برق خورشیدی در استان تولید می شود و استان یزد از این حیث با فاصله زیادی از استان دوم، در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
این مسوول از تصویب تولید ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی در استان از سوی هیات دولت برای هدفگذاری طی چهار سال دولت سیزدهم خبر داد و افزود: ۱۵۰ مگاوات از این میزان انرژی در قالب برق انشعابی با کمک دستگاههای حمایتی و ۱۸۵۰ مگاوات نیز براساس سیاستهای ساتیا مدنظر است که از این میزان ۶۰۰ مگاوات برای امسال تعریف شده است.
معاون استاندار یزد ۲ وظیفه اصلی استان در این رابطه را برقراری اتصال نیروگاه به شبکه و تخصیص زمین بیان کرد و گفت: خوشبختانه فرایند واگذاری زمین یک روزه شده و همزمان قرارداد مربوط به اتصال نیز منعقد میشود که شرایط خوبی را برای سرمایه گذاران فراهم کرده است.
فرماندار بهاباد هم از حضور سرمایهگذاران در این شهرستان قدردانی کرد و گفت: بهاباد از پتانسیلهای خوبی برای سرمایه گذاری برخوردار است و مسئولان شهرستان آمادگی دارند در این حوزه تسهیل کنند.
علیرضا تیموری با تاکید بر این که بهاباد فضای خوبی برای سرمایه گذاری است، گفت: سرمایه گذاری در این شهرستان مسیر را برای توسعه بهاباد به ویژه در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر فراهم می کند.
بهاباد در ۲۰۰ کیلومتری یزد قرار دارد.