کرمان - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار گفت: ۵٩١ پروژه نیمه‌تمام بازآفرینی شهری در کشور وجود دارد که ابتدا آنها را ساماندهی می‌کنیم و سپس به دنبال تعریف پروژه جدید می‌رویم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد آیینی روز سه شنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری استان کرمان در محل استانداری کرمان افزود: شرکت بازآفرینی شهری ایران مدرسه، پارک و درمانگاه می سازد اما در همه آنها مانده ایم؛ علت نیمه تمام ماندن پروژه ها این است که بخشی از اعتبارات مصوب سال ٩٧ پرداخت نشده و تا اینها تمام نشده پروژه جدیدی تعریف نمی کنیم.

وی اظهار داشت: از محل بند ز تبصره ٨ میزان ۴٢ میلیارد تومان اخیرا به یزد کمک شد، در جنوب استان کرمان چهار و در شمال ۶ پروژه نیمه تمام داریم لذا باید از این ظرفیت برای تکمیل آنها استفاده کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: موضوع مقاوم سازی و نوسازی مسکن کمتر مورد توجه عموم قرار گرفته که این اقدام با همکاری دفاتر تسهیل گری انجام می گیرد و در این بخش حمایت از سازنده و توسعه گر را در برنامه داریم که شهرداری ها می توانند تخفیف هایی در این حوزه لحاظ کنند و اعتبارات آنها توسط دولت جبران می شود.

وی ادامه داد: صدور پروانه های شهرداری در محلات هدف بازآفرینی شهری به هشت ماه رسیده اما براساس قانون باید تا ٢ هفته انجام گیرد و سازندگان و نوسازان حداقل باید تا یک ماه پروانه را دریافت کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: دستگاه های خدمات رسان طبق قانون حمایت حق دارند انشعابات را برقرار کنند و این فرایند نیز نباید مشمول زمان شود تا سرمایه گذار معطل نماند.

وی تصریح کرد: سازندگان حوزه نوسازی بافت فرسوده از تسهیلات نوسازی طرح نهضت ملی مسکن بدون محدودیت های خاص آن با بازپرداخت ٢٠ ساله می توانند استفاده کنند که در کرمان ٣۵٠ و سایر شهرها ٣٠٠ میلیون تومان پرداخت می شود.

آیینی افزود: ١۵٠ میلیون از این تسهیلات بدون بهره است که پس از ساخت واحدها باید برگشت داده شود؛ در مجموع متناسب با شرایط هر شهری می توان تسهیلات و عوارض فرسودگی پرداخت کرد.

وی با اشاره به فعالیت ها در محلات بازآفرینی شهری گفت: این اعتبارات از ظرفیت های قانونی قابل تخصیص است و سنددار کردن سکونتگاه های غیر رسمی محدودیت های خاصی دارد لذا لایحه ای در دولت مطرح کردیم که تمامی تصرف ها در آن بررسی می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: بحث جابه جایی در محله شهرک صنعتی کرمان با همکاری بنیاد مسکن و حضور و مشارکت مردم انجام می‌گیرد.

پایان عمر کوچه های خاکی تا سه سال آینده

وی اضافه کرد: برنامه داریم تمامی محلات مصوب و هدف بازآفرینی شهری که تاکنون خاکی مانده‌اند را طی سه سال آینده آسفالت کنیم تا دیگر محله خاکی در کشور نداشته باشیم.

آیینی گفت: امسال سهم خوب ۶٠ میلیارد تومانی از ۴٠٠ میلیارد تومان کشور به شمال و جنوب استان کرمان اختصاص یافته است زیرا این مشکل در کرمان جدی تر از سایر مناطق کشور است.

وی ابراز داشت: از سفیران بازآفرینی شهری حمایت می کنیم آنان این پیام را می رسانند که با نوسازی می توان جان مردم را نجات داد.

تقدیر از شهرداری های راور و جیرفت

دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار کشور گفت: طی ارزیابی به عمل آمده شهرداری های راور و جیرفت در تحقق برنامه اقدام مشترک خوبی داشتند که از آنها قدردانی می شود.

وی افزود: نظام ارزیابی عملکرد ستاد استانی و شهرستانی را طراحی کردیم و در این بخش رتبه بندی صورت می‌گیرد ضمن آنکه فعال سازی ستاد استانی و شهرستانی در دستور کار استان کرمان قرار گیرد.

آیینی تصریح کرد: دستگاه ها موظف هستند ٣٠ درصد اعتبارات طرح تملک دارایی سرمایه ای خود را به محلات ناکارآمد اختصاص دهند زیرا وجه مشترک این محلات محرومیت در حوزه های روبنایی و زیربنایی است و باید به کاهش فاصله این مناطق با سایر نقاط شهری کمک کنیم.

وی یادآور شد: ۶۴٣ شهر با محدوده مصوب در کشور داریم که در مواقعی به آنها کمک می شود و با توجه به گستردگی استان کرمان ستاد بازآفرینی شمال و جنوب تفکیک شود تا رسیدگی بهبود یابد.

آیینی ادامه داد: اصل موضوع در پیگیری های ستاد بازآفرینی، توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی محلات با حمایت دستگاه های حمایتی است که در این زمینه دستگاه ها پای کار آمده اند.

تشکیل ۵۷ خانه برای محلات ناکارآمد شهری کرمان 

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در طرح ٢٠٢٠ تشکیل خانه‌ها مورد توجه است و خانه هلال، خانه احسان و خانه شهر در محلات مستقر می شوند گفت: دستگاه ها که در معیشت و اشتغال منابعی دارند، کنار این خانه ها قرار می گیرند و پیشنهاد می شود برای ۵٧ محله ناکارآمد شهری استان کرمان ۵٧ خانه احداث شود.

وی یادآور شد: توانمندسازی اجتماعی و فرهنگی محلات از تهیه بسته های معیشتی گرفته تا بهداشت، دندانپزشکی و پزشکی و پوشش بیمه ای در محلات کرمان پیگیری شود.

آیینی افزود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و دیگر دستگاه هایی که برنامه اشتغال دارند، مشکل اشتغال در سکونتگاه های رسمی را پیگیری کنند زیرا اگر این چالش رفع شود، بسیاری از مشکلات این محلات بین می رود و ما نیز به تامین اعتبار آن کمک می کنیم.

وی ابراز داشت: تامین زیرساخت ها، اصلاح شبکه برق، آب، احداث درمانگاه و آتش نشانی نیاز محلات ناکارآمد شهری است که نیازهای آنها باید احصا شود و اهرم ما نیز در کمک به دستگاه ها خواهد بود.