به گزارش ایرنا ، مدیرکل آموزش بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی روز سهشنبه در بازدید از کلاسهای آموزشی و ترویجی بهرهوری تولید محصولات کشاورزی خلخال گفت: در اجرای طرح بهرهوری تولید وزارت جهاد کشاورزی که در قالب کاروانهای ترویجی و بهرهوری برگزار میشود امروز چندین کاروان در استان اردبیل عازم شهرستانهای مختلف این استان شدند.
مریم طهماسبی اظهار کرد: در خلخال از سه واحد تولیدی و کلاس آموزشی و ترویجی در بخشهای مختلف کانون یادگیری دامداری دام سنگین ، سایت پرورش و تولید ملکه زنبور عسل ، پرورش زنبور عسل و طرح توسعه باغات در اراضی دیم و تبدیل اراضی شیبدار به باغ میوه بازدید شد.
وی ادامه داد: همچنین نحوه کار و عملکرد کارکنان مدیریت جهاد کشاورزی در حوزه ترویج و ارتقای فرهنگ بهرهوری تولید بررسی شد که این کار نقش مهمی در افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی ، کاهش هزینههای تولید ، کاهش تلفات محصول ، پایین آوردن سطح هزینههای تولید محصولات ، امنیت محصول ، سلامت غذایی و تولید محصولات غذایی پایدار خواهد داشت.
طهماسبی افزود: اعتبارات مناسبی در حوزه آموزش و ترویج برای ادامه و اجرای چنین برنامههایی در شهرستانهایی همچون خلخال که از ظرفیت مناسب کشاورزی و باغداری برخوردار هستند، از سوی وزارت جهادکشاورزی منظور خواهد شد.
رئیس اداره آموزش بهرهوری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز گفت: کاروان تخصصی ترویج و ارتقای بهرهوری تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل امروز در قالب ۶ تیم به شهرستانهای مختلف این استان سفر کرده است.
داور مداح پناهی افزود: در این سفر تخصصی ، تحقق تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در بخش کشاورزی مناطق مختلف استان در عرصههای مختلف از جمله بخش دامداری ، پرورش زنبور عسل و توسعه باغات دیم مورد بازدید و ارزیابی قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: کاروان ترویج و ارتقای بهرهوری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همراه کارشناسان و مسئولان اعزامی از وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای ضریب نفوذ دانش در تولید و عرضه محصولات مهم و استراتژیک زراعی برنامهریزی دقیقی را انجام میدهند تا موضوعات مهمی همچون افزایش بهرهوری آبیاری، مدیریت بهینه مزرعه، استفاده از دانش بومی و بهرهگیری از فناوری نوین را به شکل علمی و عملی در بخش کشاورزی برای بهرهبرداران این بخش پیاده کنند.
پناهی افزایش بهرهوری ، تولید پایدار محصولات ، تامین امنیت غذایی و ایجاد و تثبیت اشتغال در بخش کشاورزی را از نتایج مثبت اجرای این طرح و انتقال دانش به کشاورزان دانست و گفت: بدون کار برنامهریزی شده و هدفمند، تحقق تولید محصول پایدار ممکن نیست.