تهران – ایرنا - «دانا پیتارد» (Dana Pittard) ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا درارتباط با ارسال تجهیزات پیشرفته آمریکا به اوکراین، روز چهارشنبه در مصاحبه با سی ان ان با اشاره به اینکه چند کشور عضو ناتو مجهز به سلاح اتمی هستند، گفت اعضای ناتو از جمله آمریکا باید ترس از قدرت اتمی روسیه را کنار بگذارند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این ژنرال بازنشسته آمریکایی در خصوص اقدام دولت آمریکا مبنی بر تامین تجهیزات نظامی مورد نیاز اوکراین و ارسال موشک های پیشرفته به این کشور، به سی ان ان گفت: این تسحلیات در واقع مورد نیاز اوکراین است و آنها به این توانایی نیاز دارند تا علیه نظامیان روسی به کار برند.

محور مصاحبه سی ان ان  درارتباط با گزارش روز گذشته (سه  شنبه)  روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال است که  اعلام کرد  دولت جو بایدن در راستای تلاش برای تقویت ارتش اوکراین قصد دارد موشک های هدایت شونده نقطه زن را در اختیار اوکراین قرار دهد که می توانند اهدافی را از فاصله بیش از ۶۰ کیلومتر هدف قرار دهند؛این سیستم های موشکی دارای بردی دو برابر توپخانه های هویتزر ام ۷۷۷ هستند که آمریکا پیش از این در اختیار اوکراین قرار داده است.

این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و تحلیلگر مسائل نظامی درادامه  درمورد پیامدهای این اقدام کاخ سفید گفت: پیامد چنین اقدامی از سوی روسیه این است که در حال حاضر این کشور به اوکراین حمله برده و  می تواند تنها مانع جریان ورود سلاح به اوکراین شود.

استفاده از تسلیحات اتمی در اوکراین برای روسیه فاجعه بار خواهد بود

سی ان ان درمورد عواقب این اقدام دولت بایدن از وی پرسید: این بحث مطرح است که  آیا پوتین در این جنگ، عاقلانه عمل کند؟ معلوم نیست با عبور آمریکا از خط قرمز روسیه، گام بعدی پوتین چه خواهد بود.

این تحلیلگر نظامی به سی ان ان گفت: ناتو باید ترس از ولادیمیر پوتین و تسلیحات هسته ای روسیه را کنار بگذارد.

پیتارد افزود: توانایی (زرادخانه) هسته ای آمریکا و برخی دیگر از کشورهای عضو ناتو از  روسیه بیشتر است و چنانچه روسیه خواسته باشد از تسلیحات اتمی و یا حتی «تسلیحات تاکتیکی اتمی» (Tactical nuclear weapons) در اوکراین استفاده کند؛ آنها (ناتو و از جمله آمریکا) در واقع می توانند باعث نابودی روسیه شوند و این برای روسیه یک فاجعه خواهد بود.

به گزارش ایرنا، پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود که که طرف اوکراینی  به خصوص پس از انتقال درگیری ها به منطقه دونباس، بارها از آمریکا خواسته است که موشک انداز در اختیار این کشور قرار دهد.

به گفته مقامات آمریکایی،  سیستم‌های موشکی نقطه زن که  قادرند اهدافی را در فاصله بیش از ۶۰ کیلومتر هدف قرار دهند؛ا سیستمی موشکی که دارای بردی دو برابر توپخانه های هویتزر ام ۷۷۷ هستند، ساخت شرکت نظامی لاکهید مارتین؛  به نیروهای اوکراینی اجازه خواهد داد تا مواضع روسیه را در سراسر دونباس مورد حمله قرار دهند و می‌توانند از پرتابگرهای ریلی یا چرخدار شلیک شوند.

 جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت که واشنگتن سامانه های موشکی را که بتوانند به خاک روسیه برسند، در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.

هشدار روسیه؛ تسلیحات غرب اهداف مشروع برای مسکو

درحالی جو بایدن اقدام به ارسال تجهیزات پیشرفته آمریکایی به اوکراین می کندک ه شبکه خبری راشاتودی  در مورخ ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱  گزارش داده بود: مسکو به مداخله غرب در اوکراین پاسخ خواهد داد و در این راستا  تسلیحات ارسال شده ناتو به خاک اوکراین را اهداف مشروع نظامی قلمداد خواهد کرد.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه با این هشدار اعلام کرد روسیه  کاروان های تحویل تسلیحات نظامی از سوی کشورهای عضو ناتو به اوکراین را به محض ورود به خاک این کشور، به عنوان اهداف مشروع نظامی قلمداد و هدف قرار خواهد داد.

**۱۳۰۲***