به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اکرم فولادی عطار روز چهارشنبه شاخص مرگ ومیر کودکان یک تا ۵۹ ماهه را یکی از شاخصهای نمایانگر توسعه یافتگی در هر جامعه دانست و افزود: متاسفانه در شهرستان دزفول این شاخص پارسال به ۶/۵ در هزار تولد زنده رسید که از میانگین کشوری بالاتر است.
وی به علل منجر به مرگ کودکان اشاره کرد و گفت: ناهنجاریهای مادرزادی و حوادث و سوانح، غرق شدگی، خفگی ناشی از جسم خارجی، سقوط، تصادف، ضربه به سر، سوختگی و محبوس شدن کودک در اتومبیل، به ترتیب از علل مرگ در این گروه سنی است.
فولادی عطار ادامه داد: مراجعه به موقع والدین به پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت، توانمند سازی والدین از طریق ارایه آموزش، مشارکت بین سازمانی در انجام وظایف مربوطه، حمایت خیران از خانوارهای کم برخوردار از جمله راهکارهای لازم برای کاهش میزان شاخص مرگ و میر در همه افراد جامعه به ویژه این گروه سنی است.
وی گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل تابستان و گرمای هوا، شنا در کانالهای آب روستایی و رودخانه زنگ خطر و تهدیدی برای وقوع غرق شدگی به ویژه در کودکان زیر پنج سال است که توجه و نظارت بیشتر والدین و خانواده ها را میطلبد.