«قاسمعلی حسنی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: کارخانهها تولید رب گوجهفرنگی از چند روز گذشته عرضه این محصول در بازار را کاهش دادهاند و این موضوع با الگوبرداری از کالاهای دیگر باهدف افزایش قیمت انجام شده است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت رب گوجهفرنگی در سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: به همین دلیل عرضه این محصول محدود شده است و بنکداران برای تأمین نیاز بازار پیگیر خرید از تولیدکنندگان هستند.
حسنی تصریح کرد: برخلاف اینکه در حال حاضر فصل تولید گوجهفرنگی است نیاز بازار از سوی تولیدکنندگان کمتر پوشش داده میشود، درحالیکه پیشازاین عرضه گوجهفرنگی با اجبار حتی گاهی همراه روغن خوراکی عرضه میشد.
وی با بیان اینکه رب گوجهفرنگی دوبرابر تولید مصرف سالیانه تولید میشود، خاطرنشان کرد: ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان خاورمیانه رب گوجهفرنگی بهویژه به روسیه، عراق و افغانستان است زیرا تولیدات کشور ارگانیک، ارزان، باکیفیت و با غلظت بالا عرضه میشود.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تاکید بر اینکه بیش از نیاز مصرف، رب گوجهفرنگی تولید میشود، اظهار داشت: باتوجهبه افزایش حقوق کارگر و حملونقل و حتی قیمت گوجهفرنگی نیاز به تغییر و اصلاح قیمت دیده میشود.
به گفته حسنی، پیشازاین رب گوجهفرنگی جایگاه ویژهای در سبد فروش بنکداران نداشت اما کاهش عرضه موجب شده بازار این محصول داغ شود.
وی در خصوص تن ماهی نیز گفت: این محصول بهطورکلی به دلیل قیمت بالایی که دارد با رکود فروش مواجه شده است و موردتوجه مشتریان قرار نمیگیرد.
به گزارش ایرنا، طی روزهای گذشته با توجه به اصلاح تخصیص ارز ترجیحی، شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت کالاهای اساسی منتشر میشود که رب گوجهفرنگی و تن ماهی از جمله این کالاها بوده است.