تهران- ایرنا- همزمان با گزارش‌هایی مبنی بر ورود مذاکرات دولت پاکستان با گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان به مرحله جدی که با پادرمیانی طالبان افغانستان صورت گرفته است، هیاتی از ریش سفیدان و رهبران قبایلی از پاکستان برای کمک به پیشبرد مذاکرات به کابل سفر کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، هدف از سفر هیات ۵۰ نفره قبایل پاکستان به افغانستان همزمان با توافق دولت اسلام‌آباد و گروه تحریک طالبان پاکستان برای آتش‌بس نامحدود، نقش آفرینی برای پایان دادن به خشونت‌ها میان طرفین درگیر و کمک به توافق نهایی برای همزیستی مسالمت آمیز عنوان شده است.

«شوکت اله خان» حکمران پیشین ایالت خیبرپختونخوا پاکستان به عنوان یکی از اعضای اصلی هیات قبایلی این کشور طی گفت‌وگو با پایگاه خبری روزنامه "داون" گفت: این هیات متشکل از ۵۰ نفر از چهره‌های قبیله‌ای از جمله یک وزیر و دستیار ویژه سروزیر ایالت خیبرپختونخوا است و تلاش آن تحت فشار قراردادن طرف‌های مذاکره برای پایان دادن به خشونت‌ها خواهد بود.

گفته می‌شود رهبران قبایلی پاکستان صبح امروز وارد کابل شده و دیدارهای مهمی با تیم مذاکراتی دولت اسلام‌آباد و نمایندگان گروه تحریک طالبان پاکستان خواهند داشت.

تحریک طالبان پاکستان و دولت اسلام‌آباد بر سر آتش‌بس نامحدود توافق کرده‌اند که به عنوان یک اقدام اصلی اعتمادسازی برای پیشبرد روند مذاکرات سازش در نظر گرفته می‌شود.

سایت داون نوشت: گزارش هایی در مورد آزادی دو سرکرده کلیدی تحریک طالبان پاکستان و تحویل آنها به طالبان افغانستان منتشر شده است. هر دو این افراد در لیست بیش از یکصد زندانی بودند که آزادی آنها یکی از خواسته های اصلی گروه تحریک طالبان پاکستان است.

دور اول گفت‌وگوها میان پاکستان و گروه تحریک طالبان که اواخر سال گذشته میلادی برگزار شد، به آتش بس یک ماهه منجر شد که بعداً شورشیان دولت اسلام‌آباد را به نقض مفاد آتش‌بس متهم کرد. متعاقباً تحریک طالبان پاکستان حملات خود را علیه نیروهای پاکستانی از سر گرفت و آمارهای جدول‌بندی شده توسط مؤسسه مطالعات صلح پاکستان نشان می‌دهد که در سال جاری، نزدیک به ۴۶ حمله، عمدتاً علیه نیروهای امنیتی صورت گرفته است که طی آن ۷۹ نفر جان خود را از دست دادند.

گفتنی است، اواخر اردیبهشت امسال طالبان پاکستان از تمدید مجدد آتش بس تا ۳۰ می‌  (۹ خرداد) - با دولت این کشور خبر داد. طرفین اکنون این آتش‌بس را به صورت نامحدود تمدید کردند.

تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار تروریستی در این کشور از جمله حمله به مدرسه پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ که دست کم ۱۲۰ کشته برجای گذاشت را بر عهده گرفته است.