به گزارش خبرنگار ایرنا ماموستا عبدالسلام کریمی روز چهارشنبه در جمع مدیران دستگاههای اجرایی گلستان در گرگان اظهارداشت: همه مذاهب و اقوام که امروز با وحدت در کنار هم در ایران زندگی برادرانه و مسالمتآمیز دارند، از حقوق برابر برخوردار هستند.
وی با یادآوری این که همه ما ریشه در یک خاک داریم، تاکید کرد: همه باید در کنار هم باشد، تا ایران، ایران شود و دشمنان نتوانند، اهداف و نقشههای خود را که همانا ایجاد اختلاف و تفرقه بین ادیان و مذاهب است، اجرایی کند.
وی تصریح کرد: جهاد تبیین تنها در حوزههای برجام، اقتصاد، آمریکا، اسرائیل و مسائل مشابه نیست، بلکه با جهاد تبیین میتوانیم در برابر مشکلاتی که دشمنان برای ما ایجاد میکنند به پیروزی برسیم.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی گفت: زمانی که علم به جهل تبدیل شود، دوستی و برادری جای خود را به جهالت و دشمنی میدهد و این مساله باید برای نسل جوان و نسلهای آینده به خوبی تبیین شود.
ماموستا کریمی افزود: انسان جاهل کارش افراط و تفریط است، اما یک فرد عالم، میانهروی و اعتدال را در کارهایش لحاظ میکند.
وی یادآور شد: اگر ادیان، مذاهب و اقوام در جای خود دیده شوند و در کنار هم باشند، همه احساس میکنند که در رشد، توسعه و پیشرفت این نظام و انقلاب همچون سال ۵۷ که همگی پای صندوقهای رای آمدند، دخیل و شریک هستند.
وی خاطرنشان کرد: تنوع میان اقوام و مذاهب در یک جامعه، از نشانههای خداست و همین تنوع باعث رحمت در جامعه میشود و اگر با تنوع در برابر هم تقابل داشته باشیم، جامعه به فنا خواهد رفت و در واقع تنوع، راز بقا و تقابل راز فناست.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی گفت: همه مذاهب و ادیان باید به سایر مذاهب و ادیان دیگر احترام بگذارند و کسی حق ندارد به قوم و زبانی توهین کند، زیرا این توهین در واقع اهانت به خالق است.
ماموستا کریمی تاکید کرد: نباید از اقوام و مذاهب خاص تنها در جهت مانورهای تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده شود.
وی ادامه داد: همانطور که همه از ۱۵ خرداد سال ۴۲ تا ۲۲ بهمن سال ۵۷ و بعد از آن در ۲۲ بهمنهای هر سال، در ایام هشت سال دفاع مقدس، ابراز تنفر از فتنه در همه عرصهها بودند و به نوعی به عدالت در همه مناسبتها و دوران حضور داشتند، باید همچنان عدل و عدالت برای همه باشد تا هیچ کس با هر مذهب و دینی احساس ظلم نکند.
وی اضافه کرد: نگاه نظام به مذاهب برادری و برابری است و بر این اساس در استانها همه نباید خطکشی و مرزبندی بین اقوام و مذاهب و حتی جنسیت، وجود داشته باشد، ما در کشور شهروند درجه ۱ و ۲ نداریم و همه اعم از زن و مرد، پیر و جوان، با هر دین و مذهبی انسان هستند و مسئولیتها باید براساس شایستهسالاری به افراد سپرده شود.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی گفت: خدمات زن در تاریخ (از صدر اسلام تاکنون) در عرصههای مختلف برکسی پوشیده و فراموش شده نیست، براین اساس هم نباید از توانمندیهای زنان اعم از شیعه و سنی مغفول بمانیم که البته این را باید مدیران در عمل به اثبات برسانند.
ماموستا کریمی بیان کرد: باید از زنان در مسوولیتهای مختلف استفاده کرد و حتی میتوان با توجه به توانمندیهای به اثبات رسیده این قشر در مسوولیتهای حساس نیز آنان بکارگیری شوند و البته انتظار داشتیم تعداد بانوان حاضر در جلسه امروز بیشتر باشد که تنها انگشتشمار هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به روحانیون و ائمه جمعه اهل سنت در خصوص ایجاد منع برای حضور زنان در نمازهای جمعه گفت: وقتی خدا و پیامبر (ص) و امام ابوحنیفه برای حضور بانوان در نمازهای جمعه در صورت بودن فضای مناسب منعی ایجاد نکرده، چرا ما باید مانع حضورشان شویم.
وی با اشاره به حضور زنان در نمازهای جمعه سَلَفیها و وهابیون، تصریح کرد: در جامعهای اسلامی که به زنان ارزش و اهمیت داده میشود ما هم باید تعصبات و سختگیریهای خام را کنار بگذاریم.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به شعار انقلاب اسلامی مبنی بر "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" گفت: جمهوری به معنی اقوام است و در ایران که اقوام اسلامی در شعار به آن اشاره شده، باید در ردههای مختلف از اقوام مختلف استفاده شود و این خود یک جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری است و هر چه این تبیین بیشتر باشد، نفوذ دشمنان کمتر خواهد شد و در واقع نباید از یاد ببریم که هدف همه اقوام، اقتدار و تبعیت از نظام و رهبری است.
ماموستا کریمی افزود: مردم، مکتب و رهبری سه ضلع نظام هستند و کسی نباید کاسه داغتر از آش در تبعیت از رهبری باشد همه باید پشت سر رهبر معظم انقلاب (نه جلوتر و نه خیلی عقبتر) باشیم، زیرا مردم وظیفه خود را که همانا حب و عشق به امام که در اطاعت از رهبری است، به خوبی انجام میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن سالروز رحلت معمار بزرگ انقلاب حضرت امام خمینی (ره) و تسلیت این ایام، خاطرنشان کرد: امام راحل به عنوان پدیده قرن گذشته برای همه شناخته شده است، زیرا ایشان فقیه، ادیب، فیلسوف و شاعر توانا بودند.
وی اضافه کرد: امروز باید برای نسل سوم و نسل آینده، شخصیت امام (ره) شناسانده شود و این هم بخشی از جهاد تبیین مورد نظر و تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به این که نتیجه حرکات و رسالت انبیا الهی ایجاد قسط و عدل است، گفت: امام خمینی (ره) پس از انبیا الهی نیز به خوبی این مهم را به ظهور و بروز رساندند ما امروز وظیفه داریم ابعاد ناشناخته امام راحل را به خوبی برای نسلهای امروز و آینده تبیین کنیم.
ماموستا کریمی یادآور شد: دوست و دشمن به اقتدار، خلوص، انسانیت و تقوا امام راحل اعتراف دارند و این نشان میدهد که امام منحصر به کشور و یک نظام نبوده و حتی ضدانقلاب هم امام را دوست داشتند.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) توجه ویژهای به مردم داشتند و در واقع ولی همه مسلمانان و امام تمامی آزادیخواهان بودند و ما نیز باید خود را مسوول مردم بدانیم، زیرا همین مردم امانتی از سوی خدا و جانشینش در دستان ما جهت خدمت به آنان هستند.
وی افزود: راه و شیوه امام هم امانتیست که از ایشان به ما رسیده و ما نباید در برابر این امانت خیانت کنیم، اما برخی مسوولیت را با مالکیت اشتباه گرفته و نمیدانند که بخاطر مردم است که این پُستها به ما داده میشود و باید مردم را راضی نگهداریم.
ماموستا کریمی گفت: نباید تصور کنیم که جنگ و مبارزه در انقلاب اسلامی تمام شده، بلکه نوع آن تغییر کرده و اسلحه امروز در جنگی که دشمن شکل آن را تغییر داده، قلم، همدلی، وضع خوب اقتصادی و معیشتی مردم و ایجاد امیدواری در بین جامعه است.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی یادآور شد: گلستان از لحاظ وحدت بین اقوام و مذاهب یک الگو محسوب میشود و استانهای دیگر باید از این استان الگو برداری کنند.
وی یادآور شد: در این استان میتوان کنفرانس وحدت اسلامی برگزار کرد و گلستان میتواند پایتخت وحدت اسلامی معرفی و شناخته شود.
استاندار گلستان گفت: جامعهای که اختلاف، منازعه و کشمکش داشته باشد، هر میزان قدرت و شکوه و عظمت نیز داشته باشد، از بین خواهد رفت.
علیمحمد زنگانه در این جلسه اظهارداشت: اگر میخواهیم در مسیر رشد، تعالی، توسعه و پیشرفت گامهای محکمی برداریم، باید به مساله وحدت و انسجام ایمانی در جامعه خود توجه کنیم.
وی بیان کرد: گلستان استانی است که به تایید و فرموده رهبر معظم انقلاب جزو استانهایی با وحدت و انسجام بالا است و بر همین اساس همیشه مورد طمع و توجه دشمنان به منظور هدف قرار دادن برادری، انسجام و اخوت موجود در استان، بوده است.
وی خاطرنشان کرد: هر چه از عمر با برکت نظام میگذرد، تلاش و تهاجم دشمنان بیشتر و مدلهای آن هم به تناسب زمانه تغییر میکند و بر همین اساس باید توجه و مدیریت ویژه در این استان داشته باشیم تا دشمن در رسیدن به اهدافش موفق نباشد.
استاندار گلستان گفت: رییس جمهور در سفر به گلستان به صبورری مردم استان به عنوان قُله برجسته تاکید کردند که این صبوری در موضوعات اخیر با هوشیاری و درایت و صبوری همین مردم مدیریت شد.
زنگانه یادآور شد: در همان سفر، مصوبات خوب و حتی چندین برابر برای شهرستانهای اهل سنت نشین به نسبت سایر شهرستانها داشتیم.
وی در خصوص انتصابات در استان گفت: انتصابات هیچ منتی نیست و اعتقاد عملی به این کار داریم و اکنون بیشتر وقت خود را صَرف این کار میکنیم تا بتوانیم به همه اقوام و مذاهب توجه کنیم و اکنون در حال تغییرات در سطوح بخشداران و معاونتهای دستگاهها هستیم و در این بین نیز از بانوان غافل نخواهیم شد.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: وحدت در نگاه امام و رهبری یک شعار نیست، بلکه یک راهبرد برای عزت و سربلندی است.
غلامرضا منتظری در این جلسه بیان کرد: زمانی که صحبت از فرهنگ ایران اسلامی میشود باید بپذیریم فرهنگ ایران اسلامی اجزایی دارد و اجزای آن خورده فرهنگها هستند.
وی ادامه داد: اگر دوست دارید پرچم ایران اسلامی به اهتزاز دراید باید زمینه رسوم سنتها را فراهم کنیم و این مجموعه باعث عزتمندی میشود و وحدت در این بستر شکل میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: وجود اقوام در کشور یک مزیت برای ایران اسلامی است و وحدت در لقای این اقوام معنا پیدا میکند، اما باید در میان آنها مراقب و نگران رخنههای دشمنان باشیم.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: هر چه این وحدت به عنوان یک سد محکم باشد، اما رخنهها، به مرور زمان باعث فرو ریخت این وحدت و انسجام میشوند
منتظری یادآور شد: با توجه به موقعیت جغرافیایی گلستان و همجواری با کشورهای همسایه، انتظار داریم رییس جمهور در سفر به کشورهای اسلامی از ظرفیت فرهنگی چنین استانهایی در برقراری روابط میان ۲ کشور و استانی مانند گلستان به نمایندگی از ایران با کشور همسایه استفاده کند که این کار باعث برداشتن هزینههای اضافی و مازاد در روابط بین ۲ کشور میشود.
وی اضافه کرد: با وجود سکونت حدود یک میلیون ترکمن در گلستان و ایجاد پیوند عاطفی میان این افراد با ترکمنهای همسایه شمالی ایران، نیاز است تا در این استان، کنسولگری ترکمنستان همچون قزاقستان احداث شود.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود وحدت میان اقوام این استان، گلستان میتواند میزبان برگزاری کنفرانس کشورهای اسلامی باشد.