شیراز- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: ضرورت دارد که بخش‌های مولد اقتصادی که پیشرو و توسعه آفرین هستند از بخش‌های غیرمولد جدا شوند و نگاه متفاوتی نسبت به آنها شکل داده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جمال رازقی عصر چهارشنبه در نشست فعالان اقتصادی فارس با وزیر امور اقتصادی و دارایی در شیراز افزود: مشکل اصلی امروز اقتصاد کشور فقط کمبود منابع نیست بلکه آنچه طی سال‌های گذشته و امروز مورد غفلت واقع شده، بی توجهی به روند تخصیص نامطلوب و نادرست منابع در کنار نبود اهلیت حرفه‌ای است.

وی ادامه داد: مهم‌تر از منابع مالی، آنچه نبود آن به ‌شدت احساس می‌شود، اقتصادی نبودن تولید و سودآوری امور غیرمولد است و به همین دلیل است که تاکید داریم بخش‌های مولد اقتصادی از بخش‌های غیرمولد جدا شوند و نظام مالی و پولی نیز در جهت حمایت از بخش های مولد به کار رفته شوند که در این مسیر نباید از نقش اثرگذار بانک‌ها غافل شد.

رازقی اظهار داشت: در شرایط امروز، حمایت از تولید ملی، ‌راهکار اصلی حفظ و افزایش اقتدار و امنیت کشور است و هرگونه غفلت در حمایت از تولید را گناهی نابخشودنی می دانیم چرا که همه ما در قبال نسل‌های آینده مسئول هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: ریشه اصلی مشکلات  موجود در اقتصاد عدم شناخت تقدم و تاخر در اتخاذ تصمیمات و برخی فرصت سوزی ها می دانیم که به دلیل دخالت گروه‌های ذی‌نفع ایجاد شده است.

رازقی تصریح کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی، طی یک دوره پانزده ساله بین سال‌های ۸۴ تا ۹۹، افزون بر ۱۷۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده که به طور متوسط معادل خروج سالانه ۱۱ و نیم میلیارد دلار بوده است.
وی ادامه داد: بالاترین رقم مربوط به سال ۹۶ است که خروج سرمایه به حدود ۲۰ میلیارد دلار رسیده که با زمینه سازی و ایجاد محیطی امن، سالم و به دور از فساد اداری، قاچاق و رانت می‌شد عمده این منابع را به سمت سرمایه گذاری تولیدی در کشور سوق داد.
رییس اتاق بارزگانی فارس اظهار داشت: طرح هدفمندی یارانه ها به دلیل تولید محور نبودن نه تنها به نتایج پیش بینی شده نرسید بلکه به تابوهای بزرگی در اقتصاد کشور منجر شد و امروز هم اگر جراحی اقتصادی با محوریت تولید و حمایت از تولید که رهبر معظم انقلاب دائما تکلیف کرده‌اند انجام نشود به اهداف مورد نیز منتهی نخواهد شد.


افزایش عوامل تولید، مانع حضور قدرتمند در بازارهای جهانی خواهد شد
رئیس انجمن مدیران صنایع استان فارس نیز گفت: افزایش قیمت عوارض گمرکی مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای و در یک کلام، گرانی تمام عوامل تولید، قدرت رقابت و حضور در بازارهای داخلی و خارجی را بسیار کاهش خواهد داد.
محمدصادق حمیدیان افزود: فشار بر تولید و بنگاه‌های خرد و متوسط با تعریف انواع جدید عوارض و مالیات، افزایش شدید قیمت حامل‌های انرژی مورد نیاز تولید، تغییرات پایه‌های مالیاتی و نیروی کار،  تغییر سیاست‌های حمایتی در واردات ماشین آلات و ابزار تولیدی با حذف ماده واحده معافیت گمرکی ماشین آلات خطوط تولید در شرایطی که سرمایه گذاری صنعتی و جذب سرمایه گذاری خارجی به حداقل کاهش یافته نیز آثار بسیار نامطلوبی در پی خواهد داشت.
وی، کسری بودجه و ادامه افزایش نقدینگی را از اصلی‌ترین عوامل افزایش نرخ تورم در سال جاری دانست و افزود: این شرایط در صورت ادامه تحریم‌ها و عدم امکان ترمیم کسری بودجه دولت سخت تر خواهد شد.
حمیدیان افزود: سخنان رهبر معظم انقلاب در آستانه سال نو باید راهنمای ادامه مسیر برای عبور کشور از سختی‌ها و دشواری های اقتصادی از طریق تولید دانش بنیان و متکی به دانش جدید و پیشرفت های علمی باشد.
وی همچنین خواستار بررسی پرونده مالیاتی تمام واحدهای مستقر در فارس در اداره امور مالیاتی استان شد و گفت: همچنین منابع بانکی فارس به توسعه این استان تخصیص یابد و واحدهای بزرگ صنعتی متناسب با ظرفیت اقلیمی به این استان آورده شوند.