بر اساس گزارش های رسانه ای، این لایحه به اشتراک گذاری اطلاعاتی برای انجام حملات تهاجمی ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی و پشتیبانی لجستیکی پایان می دهد و نیروهای آمریکایی را از همراهی با نیروهای ائتلاف درگیر در جنگ یمن بدون مجوز رسمی قبلی کنگره منع می کند.
در حالی که بسیاری از قانونگذاران آمریکایی، عربستان را شریک مهمی در خاورمیانه می دانند، اعضای کنگره مدت ها است از دخالت آمریکا در جنگ یمن انتقاد می کنند.
به گفته سازمان ملل، این جنگ یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان را ایجاد کرده است.
لایحه جدید با حمایت دهها دموکرات و تعداد انگشت شماری از جمهوری خواهان، پس از شکست تلاش های مشابه در چند سال گذشته برای محدود کردن نقش آمریکا در جنگ هفت ساله یمن یا محدود کردن فروش تسلیحات به عربستان انجام می شود.
لوایح پیشین نتوانستند به قانون تبدیل شوند اما بر کاخ سفید فشار آوردند تا در سیاست خود تجدید نظر کند.
حامیان اصلی این قطعنامه شامل نمایندگان دموکرات پیتر دیفازیو، آدام شیف، پرامیلا جایاپال و نانسی میس نماینده جمهوری خواه بودند.
لایحه مشابهی در سال ۲۰۱۹ در مجلس نمایندگان و سنا تصویب شد، اما نتوانست دو سوم اکثریت مورد نیاز در هر دو مجلس را به دست بیاورد تا از وتوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت جمهوریخواه آمریکا عبور کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی با راشد العلیمی رییس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن تلفنی گفتگو و بر لزوم تمدید آتش بس دو ماهه در یمن تاکید کرد.
دبیر کل سازمان ملل و این مقام یمنی در این گفتگوی تلفنی در مورد آتش بس بدست آمده توسط سازمان ملل و تحولات سیاسی و امنیتی در یمن گفتگو کردند.
گوترش بر روابط نزدیک سازمان ملل و دولت یمن و لزوم تمدید و اجرای کامل همه عناصر آتش بس دو ماهه قابل تجدید تاکید کرد.
به پیشنهاد سازمان ملل متحد آتش بس دوماهه از دوم آوریل (۱۳ فروردین) در یمن برقرار شد که از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا است، اما این آتش بس تاکنون صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شده است.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته است: اگر دشمن به آتش بس پایبند نباشد، نیروهای مسلح این کشور آمادگی دارند به وظیفه خود در این باره عمل کنند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن میدانند. سازمان ملل متحد تداوم درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بیسابقه در یک قرن گذشته می داند.