تهران- ایرنا- فنلاند و سوئد اعلام کردند که به گفت وگو با ترکیه در مورد درخواست‌های خود برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ادامه خواهند داد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از رویترز، این دو کشور ماه گذشته درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کرده‌اند اما ترکیه با عضویت آن‌ها مخالف است و فنلاند و سوئد را به حمایت از شبه نظامیان کرد متهم می‌کند. 

پکا هاویستو وزیر امور خارجه فنلاند به خبرنگاران در هلسینکی گفت: ما به همراه سوئد برای پاسخگویی به سوالات ترکیه آماده خواهیم شد. 

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در طی سفر به واشنگتن روز چهارشنبه گفت که در روزهای آینده با مقام‌های ارشد فنلاند، سوئد و ترکیه در بروکسل دیدار خواهد کرد تا در مورد این موضوع گفت وگو کنند. 

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با استولتنبرگ گفت که نگرانی‌های امنیتی اعضای ناتو باید در نظر گرفته شود. 

وی با این حال خاطرنشان کرد که اطمینان دارد روند عضویت فنلاند و سوئد در ناتو پیشرفت خواهد داشت. 

ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد در سخنانی در استکهلم گفت که انتظار دارد در آینده نزدیک دیدارهای سازنده‌ای با ترکیه در این زمینه برگزار شود. 
وی افزود: پاسخ‌های ما به خواسته‌ها و همچنین سؤالات ترکیه مستقیماً با با این کشور مطرح خواهد شد و ما همچنین مسائل و سوء تفاهم‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد را رفع خواهیم کرد. 

به گزارش ایرنا، فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را به استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.

عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است. 

تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامه‌های توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند. 

ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آن‌ها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آن‌ها را تروریست می‌داند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند. 

سوئد و فنلاند می‌گویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال می‌کنند. 

در همین حال وزارت امور خارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آن‌ها به ناتو به‌اندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین راستا ادامه دهند.

برچسب‌ها