روح الله امرالله روز پنجشنبه در نشست پرسش و پاسخ بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد قم با عنوان «بررسی ساختمان های متروپل گونه در قم» افزود: این قبیل از ساختمانهای فاقد ایمنی سازه و حریق نوعا بصورت قولنامه ای خرید و فروش می شوند.
وی با بیان اینکه باید جریمه تخلفات ساختمانی در قم به اندازه ای افزایش یابد که هیچ فردی تمایل به تخلف پیدا نکند، گفت: پرونده های ورودی با پرونده طراحی و بدون پرونده طراحی در کمیسیون ماده صد بشدت زیاد است.
وی با بیان اینکه وجود ساختمان های ناایمن و عدم نظارت بر ساخت و ساز درد و رنج صنعت ساختمان است، گفت: طمع اضافه و خودخواهی یک مالک مجتمع و پاساژ می تواند سبب مرگ ده ها نفر شود.
امراللهی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز باید جلوی طمع مالکان و به خصوص طراحان و دلالان صنعت ساختمان گرفته شود، گفت: ۴۰۰ هزار ساختمان و پلاک ثبت شده در شهر قم وجود دارد؛ شرایط کنونی شهر قم نگران کننده نیست اما مجتمع و ساختمانهایی وجود دارد که وضعیت ایمنی آنها نگران کننده است و در صورت بروز حادثه ای اتفاقات تلخی رخ خواهد داد.
امراللهی همچنین عنوان کرد: بعد از حادثه پلاسکو مصوبات مربوط به بررسی و ارتقای ایمنی بازار و پاساژهای قم به محاق رفته است.
شورای اسلامی شهر قم نسبت به نوع برخورد فیزیکی شهرداری با تخلفات ساخت و ساز حساسیت بالایی دارد و به همین منظور لازم است تا شهروندان نسبت به پایبندی به اصل مقررات اهتمام بیشتری داشته باشند.
فرسودگی یک سوم کالبد شهری قم
مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم نیز در این جلسه، بیان کرد: یک سوم کالبد شهر قم بافت فرسوده و بخش زیادی از جمعیت این استان ساکن این بافت های ناکارآمد هستند؛ قم در مباحث مربوط به ساخت و ساز دچار آسیب های جدی است.
سعید کاویانی افزود: در مساله بررسی ایمنی ساختمان های شهر قم تکالیف و وظایف هر کدام از سازمان های صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اتاق اصناف، شهرداری،نظام مهندسی، و دادستانی به درستی بررسی شود.
وی با اشاره به برخی مشکلات ایمنی پاساژهای هسته مرکزی شهر گفت: پاساژ ملت قم یکی از عجیب ترین و پرچالش ترین پرونده های معماری و طراحی است.