به گزارش روز جمعه ایرنا از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، «ماکی سال» که برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود به مسکو رفته بود، با اشاره به بحران جهانی غذا در مورد تبعات جنگ اوکراین بر مردم قاره سیاه سخن گفت.
وی در دیدار با پوتین در سوشی گفت: به اینجا آمده ام تا به شما بگویم متوجه باشید که کشورهای ما قربانی بحران اقتصادی موجود هستند.
سال در ابتدای این دیدار، خارج کردن بخشهای مربوط به مواد غذایی از تحریمهای غربی علیه روسیه را خواستار شد.
مردم قاره سیاه ، این روزها نگران جنگ اوکراین و به تبع آن تحریم های روسیه هستند و حالا این نگرانی ها باعث شده است رئیس جمهوری سنگال که ریاست دوره ای اتحادیه آفریقا را نیز به عهده دارد، راهی مسکو شود.
اسکای نیوز عربی امروز جمعه خبر داد که "مکی سال" رئیس جمهوری سنگال و رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا، به مسکو رفت تا در آنجا درباره بحران غذایی ناشی از جنگ اوکراین با ولادیمیر پوتین صحبت کند.
براساس گفته های رهبران آفریقا، جنگ اوکراین و تحریم های روسیه بحران غذایی را در این قاره تشدید کرده است.
مکی سال، گفته است که در سفر به روسیه، برای رساندن صدای نگرانی مردم این قاره که بحران غذایی به شدت بسیاری از ساکنان آن را تهدید میکند، با ولادیمیر پوتین همتای روس خود ملاقات کرده است.
وی در این دیدار به ولادیمیر پوتین گفته که اتحادیه آفریقا از نقش روسیه در حمایت از استقلال کشورهای آفریقایی استقبال میکند و به دنبال توسعه همکاری با روسیه است.
رئیس جمهوری روسیه هم در این دیدار گفت: چشم اندازهای زیادی برای توسعه روابط با آفریقا وجود دارد.
البته درباره جزییات مذاکرات انجام شده ، اطلاعات بیشتری از سوی رسانه ها منتشر نشده است، اما سفر رئیس جمهوری سنگال و رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا به روسیه، اثرات مخرب و منفی جنگ اوکراین را بر این قاره نشان می دهد.
روسیه با اتحادیه آفریقا روابط گسترده ای دارد و اجلاس نخست سران روسیه و اتحادیه آفریقا روز ۲۴ اکتبر سال ۲۰۱۹ (۲ آبان ماه سال ۹۸) در شهر بندری سوچی روسیه در ساحل دریای سیاه برگزار شد.
گسترش روابط روسیه با دیگر کشورها از جمله آفریقا که پتانسیل بالایی برای سرمایهگذاری دارد، همواره برای غربیها با رهبری آمریکا باعث نگرانی بوده است، مخصوصا اینکه مسکو درحال حاضر بزرگترین تامین کننده سلاح در آفریقا به حساب میآید و توافقات اجلاس اخیر و درخواستهای متعدد رهبران آفریقایی برای اختصاص اعتبارهای لازم برای خرید تجهیزات و تسلیحات روسی بیشتر، نگرانیها در غرب برای گسترش نفوذ روسیه را بیش از گذشته افزایش خواهد داد.
سرمایهگذاری در بخش معادن آفریقا نیز گزینه دیگری پیش روی روسها برای بالا بردن تراز تجاری خود در قاره سیاه است چرا که آفریقای مرکزی، گینه، زیمبابوه، ماداگاسکار، جمهوری دمکراتیک کنگو و سودان همگی نیاز به سرمایهگذاری در این حوزه دارند.