تهران-ایرنا- ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز جمعه اعلام کرد، کوتاه فکری سیاستمداران اروپایی بحران انرژی در جهان ایجاد کرد و روسیه آماده است اقدامات لازم را برای کاهش بحران جهانی غذا انجام دهد.

به گزارش ایرنا از "اسپوتنیک"، پوتین در مصاحبه با شبکه "روسیه ۱" که روز جمعه منتشر شد گفت: ما شاهد این امر هستیم که (غرب) می‌خواهد روسیه را به خاطر ایجاد بحران غذا در جهان مقصر جلوه دهد. 

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که بر خلاف ادعای سیاستمداران غربی، مشکلات در بازار جهانی غذا بسیار قبل از عملیات نظامی روسیه در اوکراین و در طول همه گیری کرونا ایجاد شد. 

پوتین گفت، نقش اوکراین به عنوان صادرکننده کالاهای غذایی به‌اندازه‌ای که غرب آن را جلوه می‌دهد اهمیت ندارد. 

وی افزود: جهان سالانه حدود ۸۰۰ میلیون تن غلات و گندم تولید می‌کند. اکنون به ما گفته می‌شود که اوکراین آماده صادرات ۲۰ میلیون تن غلات است. ۲۰ میلیون تن در مقایسه با ۸۰۰ میلیون تن ظرفیت تولید در جهان به معنی ۲.۵ درصد این رقم است. همچنین گندم تنها ۲۰ درصد از کل عرضه مواد غذایی را تشکیل می‌دهد در نتیجه سهم ۲۰ میلیون تن گندم اوکراین در کل صادرات غذا در جهان ۰.۵ درصد است. 

رئیس جمهور روسیه تصمیم کشورهای غربی برای تحریم تولیدکنندگان کودهای شیمیایی این کشور را «کوتاه‌بینانه، احمقانه و اشتباه» توصیف کرد که در نهایت «به بن‌بست می‌رسد.» 

وی هشدار داد که به دلیل تحریم‌ها، وضعیت کود در بازارهای جهانی وخیم‌تر خواهد شد و متعاقباً انتظار می‌رود قیمت مواد غذایی حتی بیشتر از این افزایش یابد. 

به گزارش ایرنا، دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روز چهارشنبه با اشاره به قرار داشتن جهان در آستانه بحران گسترده غذا، اوکراین و اعمال محدودیت‌های غیرقانونی غرب بر روسیه را مسئول این چالش بزرگ دانست. 

بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، بشدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود. 

۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.