مهاباد - ایرنا - کارشناس مبارزه با آفت همگانی حفظ نباتات جهاد کشاورزی آذربایحان‌غربی گفت: تاکنون بیش از ۹۰ هزار هکتار از مزارع گندم این استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شده است.

محمود طالبی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گندمکاران با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، همزمان با سمپاشی علیه علف‌های هرز، مبارزه با آفت سن مادر را در مزارع خود شروع کرده‌اند.

وی اضافه کرد: همچنین در این مدت و در مرحله دوم مبارزه با آفت گندمزار بیش از ۱۰ هزار هکتار از مزارع گندم آذربایجان غربی بویژه در مناطق جنوبی این استان علیه پوره سن سمپاشی شده است.

طالبی با اشاره به اینکه هر سال مبارزه علیه سن مادر در اوایل اردیبهشت با ورود این آفت به مزارع گندم انجام می‌شود، ادامه داد: سمپاشی مزارع علیه این آفت، نقش مهمی در کاهش پوره سن در مزارع گندم دارد و از طغیان این آفت در مزارع نیز جلوگیری می‌کند.

وی تاکید کرد: با توجه به بارش بهاره و رطوبت هوا احتمال بیماری‌های قارچی مانند زنگ گندم و لکه نواری در مزارع گندم وجود دارد و کشاورزان باید قبل از شیوع بیماری نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.

طالبی یادآور شد: امسال با توجه به افزایش قیمت جهانی گندم و اهمیت استراتژیک این محصول از کشاورزان درخواست داریم نسبت به سمپاشی مزارع خود با هماهنگی کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام کنند.

به گزارش ایرنا،  سن گندم مهمترین آفت گندم و جو در ایران است که اقدام به تغذیه از مواد درون گندم یا جو می‌کند و در نهایت محصولی که عاید کشاورز می‌شود، خوشه خشک و سیاه شده گندم و جو است.

آذربایجان‌غربی دارای حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی است از این میزان ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار سالانه زیر کشت گندم قرار می گیرد که ۶.۸ میلیون تن سالانه محصول گندم در این اراضی تولید می‌شود.