استانها - ایرنا - سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) پس از دو سال محدودیت های کرونایی در حالی در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد که در شهرهای مختلف کشور نیز آیین هایی برای بازخوانی اندیشه های رهبر مستضعفان جهان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، بیش از سه دهه از عروج ملکوتی امام خمینی (ره) حقیقتی زنده که بزرگترین انقلاب قرن بیستم را رهبری کرد، می گذرد؛ در این سال ها با وجود تلاش خناسان و دشمنان چراغ اندیشه ها و مکتب امام راحل همواره پرفروغ باقیمانده و برگزاری آیین های گرامیداشت این بزرگمرد تاریخ بهانه‌ای برای بازخوانی و یادآوری آن است.

از شامگاه سیزدهم خرداد، آیین های بزرگداشت چهاردهم خرداد سالروز رحلت امام خمینی در شهرهای مختلف آغاز شده است و با توجه نزدیکی آن با روز قیام پانزدهم خرداد به عنوان نقطه آغاز انقلاب اسلامی در ایران، این مراسم ها تا فردا ادامه خواهد داشت.

مهمترین آیین چهاردهم خرداد امروز با حضور خیل عظیم عاشقان پیر جماران در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد و این نقطه میزبان زائران از نقاط مختلف کشور و میهمانان خارجی بود.

بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا، در آیین های بزرگداشت سالروز ارتحال امام(ره) سخنرانان سعی کردند گوشه هایی از شخصیت سیاسی و دینی این مرد تاریخ را برای مستمعین تبیین کنند تا اندیشه های وی از گزند انحراف و تشکیک مصون بماند.

حجت الاسلام و المسلمین علی خاتمی نماینده ولی فقیه در زنجان در مراسمی که در زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه رمز پیروزی انقلاب اسلامی، ایستادن پشت سر امام راحل بود، گفت: امروز نیز رمز ماندگاری این انقلاب شکوهمند، تبعیت از ولی فقیه برای ساختن ایرانی آباد، آزاد و مستقل است.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان در آیین ارتحال امام در حسینیه شهر بیجار، پیوند معنویت با سیاست، اعتقاد راسخ و عاشقانه با مردم و رویکرد بین المللی و جهانی، پاسداری از ارزش های اسلامی و عدالت اجتماعی را از ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران برشمرد و اظهار داشت: رهبران انقلاب تا امروز به این اهداف پایبند بوده اند.

حجت الاسلام "مصطفی رستمی" رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها در جمع مردم خرم آباد با بیان اینکه دینداری و ایمان خود را مدیون امام خمینی (ره) هستیم، گفت: امام خمینی (ره) با پایه گذاری انقلاب اسلامی خط فکری جدیدی در دنیا ایجاد کرد که این خط منحصر به ایران نبود، بلکه جهانی بود.

وی با بیان اینکه امام راحل کسی بود که خود را ناچیز و خدا را همه چیز می دید و در مواجهه با مردم متواضع بود ، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل نه تنها دینداری در ایران بلکه در دنیا دینداری زنده شد.

منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه کشور در سی وسومین سالگرد مراسم ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) در بندرعباس گفت: صداقت و به فکر امت بودن رمزماندگاری امام راحل بود و همین امر هم موجب شده مکتب ایشان از هر زمان دیگری پرشور و پرحرارت‌ تر ادامه یابد. 

وی افزود: امام راحل با بر هم زدن باتلاق وابستگی که در جامعه ما در رژیم گذشته حاکم بود، تعفن وابستگی به بلوک‌های شرق و غرب را آشکار کرد و مردم طعم استقلال را چشیدند.

حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده مجلس شورای اسلامی در آیینی که در ایلام برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی امام راحل (ره) باعث شکل گیری جبهه ها و نهضت های مبارزه علیه استکبار در منطقه و جهان شد.

وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی، عزت ایران را بعد از سال های متمادی تحمل حقارت از سوی دولت های انگلیس و آمریکا به ملت و کشور ایران بازگرداند.

آیت‌ الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: امام خمینی(ره) مکتب و راه اهل بیت (ع ) را احیا کرد و سبک زندگی، تفکر و اندیشه مردم را به سمت معنویت و اخلاق تغییر داد.

وی در مراسمی که در حسینیه بیت تاریخی امام راحل در خمین، افزود: امام راحل پیش‌قراول مکتب انسان ساز بود و با انقلاب اسلامی عزت و سعادت را برای ملت ایران به ارمغان آورد. 

آیت الله سید «احمد خاتمی» امام جمعه موقت تهران در مسجد جامع کرمانشاه گفت: تجلیل از امام خمینی (ره) بزرگداشت یک شخص نیست بلکه تجلیل از یک جریان ممتد در طول تاریخ است، امام نماد جریان عشق به خدا و دلدادگی به ارزش‌های دینی است.

وی افزود: امام در مصافی که سوسیال دموکراسی شرق از یک سو و لیبرال دموکراسی غرب از سوی دیگر با دین در تظاد بود، آمد و دین را پرآوازه کرد.

امروز همچنین جمعی از مردم و مسئولان آستارا به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، با راه‌اندازی دسته‌های عزاداری و حمل پرچم‌های سیاه مسیر روبه روی سپاه تا مصلی نمازجمعه این شهرستان را با پای پیاده به سینه زنی پرداختند؛ توزیع شربت و نذورات در قالب ایستگاه های صلواتی شهرداری آستارا از جمله بخش های این آئین بود.

علاوه بر پوشش اخبار آیین های چهاردهم خرداد در استان‌ها، خبرنگاران ایرنا در گفت و گو با کارشناسان تلاش کردند تا زوایای پنهان انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی را بیان کنند.

استاد علوم سیاسی: قائل بودن جایگاه ویژه برای مردم مهمترین رکن سیاست امام راحل بود

شناخت و معرفی مکتب امام خمینی (ره )از مصادیق جهاد تبیین است

اهل سنت خراسان شمالی: وحدت ماندگارترین هدیه امام راحل به مسلمانان بود

بزرگ مردی برای تمام اعصار

نگاه متعالی به زن در جهان معاصر مرهون نهضت امام خمینی(ره) است


خبرنگاران ایرنا گزارش هایی هم از ابعاد شخصیتی و دستاوردهای انقلاب اسلامی امروز به رشته تحریر در آوردند که از جمله می
توان به مطالب زیر اشاره کرد:

در بخش هایی از گزارش مردم‌مداری، عنصر تنیده در مکتب روح‌الله می خوانیم: تعامل روح الله ِانقلاب اسلامی با مردم، تصویرهایی ماندگار را در تاریخ اجتماعی ایران ثبت کرده است که بسیاری آن را رمز موفقیت قیام امام خمینی (ره) می‌دانند؛ چرا که همین تعامل سازنده اهرم قدرتمندی در مسیر تحول ساختار سیاسی جامعه شد.

کسب چنین جایگاه مردمی را کمتر در میان نظام‌ها و سران سیاسی دنیا سراغ داریم؛  مردمی که با یک ندای رهبر خود در مقابل اوج خشونت برآمده از دیکتاتوری بایستند و در اقتدای به او قد علم کنند.

مردم‌سالاری دینی در نگاه امام خمینی (ره) گزارش دیگری از ایرنای مشهد است که در این گزارش آمده است: امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی، حکومتی دینی با اصول مردم‌سالاری را به عنوان شکل جدیدی از حکومت به دنیا معرفی کرد که در آن جمهوریت و حاکمیت مردم را بر اساس دین قرار داد و نقش ویژه‌ای برای مردم قائل بود.

مرکز اردبیل در گزارش تاثیر نهضت امام خمینی (ره)، از خودباوری تا مقاومت اسلامی نوشته است:  انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) اگرچه در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید ولی کارشناسان امر بر این باور هستند که این نهضت چند دهه پس از پیروزی همچنان موازنه سیاسی در منطقه خاورمیانه و جهان را تحت تاثیر قرار داده و به تقویت خودباوری و شکل‌گیری محور مقاومت منجر شده است.

در گزارش سمنان با تیتر حضرت امام خمینی(ره) رهبری با ویژگی‌های تاریخ‌ساز می خوانیم:  حضرت امام خمینی (ره) نقش بی بدیلی در برپایی ،مدیریت و هدایت انقلاب و حکومت اسلامی داشتند و برخورداری از ویژگی هایی همچون اخلاص، ساده زیستی، عدالت ورزی و اندیشه دینی، باعث جاودانه شدن نام ایشان در تاریخ شده است.

سیره عملی و نظری امام خمینی(ره) درس و الگویی برای همه کارگزاران عنوان گزارشی از مرکز گرگان است که در آن آمده است: مردمی بودن، جلب رضایت ملت، رعایت حقوق مردم، ساده زیستی، خدمت به مردم و مستضعفان، مبارزه با فساد، پرهیز از دنیاپرستی، تجمل گرایی و اشرافی گری در سیره عملی و نظری امام خمینی (ره) به تاکید کارشناسان باید الگوی هدایتگر و چراغ راه مسوولان و کارگزاران نظام اسلامی باشد.

در گزارش تبریز با تیتر ضرورت استقلال اقتصادی در اندیشه های امام خمینی چنین آمده است: امام خمینی یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان و سیاست مداران مسلمان و از مردان تاریخ ساز جهان اسلام است که عدالت، آزادی، مردم سالاری، قانون مداری، وحدت، دین مداری و اخلاق مداری محورهای اصلی اندیشه سیاسی ایشان است.

به گزارش ایرنا، امام خمینی (ره) به عنوان منادی اسلام ناب محمدی (ص) در تاریخ معاصر و بنیانگذار شیوه‌ای جدید از حکومت و کشورداری در جهان، نخستین و تنها نظریه‌پرداز و عمل‌گرای اخلاق سیاسی است.