به گزارش ایرنا، «نیچروان بارزانی» عضو رهبری حزب دمکرات و رئیس اقلیم کردستان عراق در روز اول خردادماه جاری با هدف شکستن یخ اختلافات بین دو حزب عمده کرد، راهی سلیمانیه شد و با «بافل طالبانی» رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق دیدار و گفت وگو کرد.
بافل طالبانی نیز در پاسخ به این سفر در چهارم خردادماه، در رأس یک هیأت از حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، راهی اربیل شد و با نیچروان بارزانی و جمعی از رهبران حزب دمکرات دیدار کرد اما تمامی اظهارات بعدی رهبران دو حزب، گویای آن است که این دید و بازدیدها تاکنون نتوانسته است اختلافات را بر سر بحران نامگذاری نامزد ریاست جمهوری پایان بدهد و هر کدام از دو حزب همچنان بر نامزدهای خود برای تصدی این پست مهم در کشور اصرار دارند.
«آلاء الطالبانی» عضو حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق گفت که دیدارها بین رهبران سیاسی امر پسندیده ای است اما دیدارهای اخیر رهبران دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق هیچ گونه پیشرفتی در زمینه نامگذاری نامزد ریاست جمهوری عراق به دنبال نداشته است.
وی افزوده است؛ همان طور که «قباد طالبانی» عضو برجسته رهبری حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز اخیراً تاکید کرد، این حزب همچنان بر نامزدی مجدد «برهم صالح» برای تصدی پست ریاست جمهوری اصرار دارد و نظرش را در این خصوص تغییر نداده است.
در همین راستا «مهدی الفیلی» عضو حزب دمکرات کردستان عراق نیز روز شنبه به خبرگزاری «الفرات نیوز» گفت که دیدارها و رایزنی های رهبران دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق در پرونده ریاست جمهوری عراق هیچ گونه پیشرفتی نداشته و همچنان این مسأله به عنوان بخشی از مسائل معلق مانده بین دو حزب، باقی مانده است.
وی ادامه داد که وضع، همچنان به روال سابق است؛ یعنی اتحادیه میهنی بر برهم صالح و حزب دمکرات کردستان عراق نیز بر «ریبوار احمد» به عنوان نامزد این حزب، برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق اصرار دارند.
اعضای دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق درعین حال، نفس دیدارها و گفت وگوها را مهم دانسته و گفته اند که گفت وگوها و دیدارهای اخیر رهبران دو حزب اگرچه در زمینه پرونده پست ریاست جمهوری بی نتیجه بوده اما در برخی مسائل داخلی اقلیم، توافقاتی حاصل شده است.
بر اساس این گزارش، آلاء طالبانی گفته است که در آخرین دیدار هیأت اتحادیه میهنی کردستان عراق به رهبری بافل طالبانی با رهبران حزب دمکرات کردستان عراق در اربیل، بر سر تشکیل کمیته ای برای برگزاری انتخابات محلی اقلیم و تعیین اعضای کمیسیون عالی مستقل انتخابات در شمال عراق توافق اولیه حاصل شده است.
مهدی الفیلی نیز تأکید کرده است که مسائل و مشکلات زیادی بین دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق وجود دارد و تنها به قضیه انتخاب نامزد ریاست جمهوری محدود نمی شود.
به باور ناظران، عدم توافق دو حزب حاکم در اقلیم کردستان عراق بر سر تعیین یک نامزد واحد برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق به معنای تداوم روند بن بست سیاسی جاری در عراق است.
این در حالی است که «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی روز شنبه گفته است که به حکمت و درایت رهبران سیاسی عراق برای خروج از بن بست سیاسی در کشور امیدوار است.
با گذشت هشت ماه از انتخابات پارلمانی عراق، هنوز جریان های سیاسی نتوانسته اند راه حل و تفاهمی برای خروج از بحران، تشکیل دولت و معرفی رئیس جمهوری آینده پیدا کنند.