به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب رحیم پور ازغدی دوشنبه در نشست تخصصی«مسیر تحول ۱ : دانشگاه و دولت، منطق حکمرانی» در دانشگاه شیراز اظهار کرد: تصمیمات استانداری، شهرداری و دستگاههای اجرایی برای ایجاد نظم عمومی در شیراز باید متأثر از دانشگاه باشد.
مشاور رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری ادامه داد: دانشگاه باید این امکان را فراهم کند که قادر باشد نهاد یا سازمانی را از تصمیماتی منصرف کند یا در دستور کار سازمان قرار دهد یا تصمیماتی را تصحیح کند.
رحیم پور ازغدی افزود: دانشگاه در قامت یک نیروی سیاسی برای کمک به حل مشکلات ظاهر نمیشود. در واقع دانشگاه در هیبت علم ظاهر میشود. لذا باید دانشگاه را تبدیل به یک نیروی سیاسی کنیم تا در رقابت با سایر نیروهای سیاسی برآیندی از دادهها اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه جدایی دانشگاه و دولت را حیاتیترین و بزرگترین مسأله سیاستگذاری علم در ایران امروز دانست و گفت: اگر وزارت علوم پروژه اصلی خود را در دولت سیزدهم بر روی این مسأله متمرکز کند به بیراهه نمیرود. ما قصد داریم با علم منهای سیاست و سیاست منهای علم مسائل را حل کنیم. در صورتی که این ارتباط گسسته منشأ انباشت بحرانهای عمومی کشور است.
این مقام مسئول با طرح این پرسش که دانشگاه شیراز چه نقشی در نظم شهر دارد، گفت: آیا نظم شهری که در شیراز وجود دارد از ایدههای دانشگاه شیراز نشأت گرفته است؟
رحیمپور ازغذی افزود: عدم تأثیرگذاری دانشگاه بر جامعه به دلیل این است که مناسبات علم و سیاست از هم گسسته شده و هیچ نوع نسبت و ارتباط معنادار، ارگانیک و اثربخشی بین این دو مقوله وجود ندارد.
وی گفت: اگر مدیرانی در شهر شیراز را شناسایی و بررسی کنیم که فرآیند تصمیمگیری برای شهر شیراز تحت چه سازو کاری در حال شکلگیری است و نقش دانشگاه شیراز در این تصمیمات چیست.
مشاور رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری بیان کرد: هرچند برگزاری این جلسات نقطه اتصال علم و سیاست است اما بازخورد این جلسات پس از برگزاری از اهمیت بسیاری برخوردار است.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
شیراز-ایرنا-مشاور رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با بیان اینکه ارتباط گسسته بین دانشگاه و دولت منشأ انباشت بحرانهای عمومی کشور است، گفت: دانشگاهها باید قادر باشند که تصمیمسازیها در کشور را تصحیح کنند و بر فرایندها تاثیرگذار باشند.