سرهنگ رسول جلیلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاربران مجازی قبل از خرید از صرافی های آنلاین از اصالت آن اطمینان و سپس اقدام به پرداخت کنند.
وی اضافه کرد: در حوزه ارزهای دیجیتال تعدادی صرافی های آنلاین معتبر فعالیت و اعتماد مردم را جلب کردند اما تاکنون بانک مرکزی به هیچ یک از این صرافی ها مجوز نداده است .
وی گفت: یکی از مشکلات اصلی دراین حوزه نبود قانون و مقررات مدونی برای صرافی آنلاین است که سبب جذابیت برای کلاهبرداران در این فضا شده است.
رییس پلیس فتا البرز افزود: در زمان حاضر سایت ها، صرافی های معتبر و کیف پول های دیجیتال معتبری در دنیا وجود دارد که بسیاری از معاملات ارزهای دیجیتال از این طریق انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: کلاهبرداران با مراجعه به این صرافی ها طعمه های خود راشناسایی وبا مهندسی اجتماعی اقدام به اخذ رمز ۱۲کاراکتری کیف دیجیتال می کنند.
جلیلیان یادآورشد: مجرمان سایبری با استفاده از تبلیغات اغوا کننده درفضای مجازی با عنوان فعالیت در صرافی های آنلاین و تبلیغات غیرواقعی ، کاربران مورد نظر خود را ترغیب و اقدام به کلاهبرداری می کنند.
وی اظهار داشت: مردم قبل از خرید مجازی از صرافی های آنلاین باید از اصلی بودن صفحه سایت و نشانی اینترنتی مطمئن شوند تا در دام درگاه های جعلی قرار نگیرند، در غیر این صورت کلاهبرداران با ترفندهای خاص مانند ایجاد صفحات جعلی از حساب های بانکی مردم برداشت خواهند کرد.
جلیلیان ، سایت پلیس فتا را مرجع کامل آخرین اطلاعات و تهدیدات سایبری معرفی کرد و از خانواد ها و عموم مردم خواست که برای پیشگیری و مقابله با هرگونه جرایم سایبری به مطالعه توصیه های این سایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.