به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از دفتر نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام حسین جلالی طی بازدید از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: اکتشافات انجام شده و ۷۵ درصد ذخایر مس ایران در معادن رفسنجان قرار گرفته و هنوز هم احتمال اکتشفات بیشتر وجود دارد.
وی اظهار داشت: با برآورد اولیهای که در منطقه سریدون رفسنجان انجام شده، قرار است ۴۰ دستگاه حفاری برای اکتشفات جدید فعال شود که این کار موجب بکارگیری نیروهای بیشتر و رفع بیکاری در این شهرستان خواهد شد.
حجت الاسلام جلالی ادامه داد: با بهرهبرداری از معدن سریدون و توسعهای که صورت می گیرد در آینده نزدیک مشکلی بیکاری در شهرستانهای رفسنجان و انار تا حد زیادی حل میشود.
وی توصیه کرد: جوانان به منظور مهارتافزایی و آموزش در بخش هایی که مجتمع مس نیاز دارد اقدام کنند و مدارک لازم را از جوارکارگاهی مجتمع مس رفسنجان و فنی و حرفهای دریافت کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به طور قطع افرادی که آموزش دیده باشند و مدارک رسمی داشته باشند، در اولویت جذب شرکت مس خواهند بود.
حجت الاسلام جلالی ادامه داد: با نگاه توسعه محوری که مدیریت جدید شرکت ملی مس دارد افق روشنی در انتظار آینده صنعت مس خواهد بود و چشمانداز دوسالهای که برای صنعت مس رفسنجان از نظر توسعه، تولید، تحقیقات، پژوهش و اشتغال ترسیم شده امیدوار کننده است.
وی اظهار داشت: مسئولیت شرکت آلیاژکاران را که به دلیل موانع تولید تعطیل است، مجتمع مس تقبل و از محل اعتبارات صندوق بازنشستگی شرکت مس آن را خریداری کرده و بدهیهای آن را پرداخت می کند.
حجت الاسلام جلالی ادامه داد: با فعال شدن این کارخانه می توان گلولههای فولادی را تولید کرد و علاوه بر تأمین نیازهای صنعت مس نیاز سایر معادن را نیز تأمین شود.
وی تصریح کرد: از ظرفیت آزمایشگاهی دانشگاههای شهرستان رفسنجان در حوزههای مختلف صنعت مس اعم از حوزه تولید، تعمیر و ساخت قطعات ماشینآلات معدنی استفاده خواهد شد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس همچنین به راهاندازی صنایع پاییندستی مس از جمله تولید ورق اشاره کرد و گفت: یکی دیگر اولویتهای شهرستان رفسنجان ایجاد هتل پنج ستاره است که ایجاد آن در دستور کار شرکت مس قرار دارد.
احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی خورشیدی
وی در ادامه خاطرنشان کرد: احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی خورشیدی که چندین ماه پیگیر آن هستیم، بزودی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان آغاز می شود و با احداث آن تا حد زیادی کمبود برق شهرستان جبران خواهد شد.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.