به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "سی. ان. بی. سی"، پژوهشگران حوزه خاک شناسی در گزارشی ضمن اینکه خاک را طلای سیاه نامیده آن را رو به پایان اعلام کرده اند. به گفته گروهی از پژوهشگران، میزان خاک موجود بر روی کره زمین محدود ارزیابی شده و پیامدهای فاجعه باری ظرف ۶۰ سال آینده پیش بینی گردیده است.
«جو هندلزمن» نویسنده کتاب «دنیای بدون خاک» و استاد دانشگاه ویسکانسین مدیسون در گفتوگویی با شبکه خبری سی. ان. بی. سی گفت: برخی مناطق در حال حاضر تمام خاک سطحی خود را از دست داده اند.
بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی، تاثیر تخریب خاک می تواند تا سال ۲۰۵۰ بالغ بر ۲۳ تریلیون دلار زیان در بخش های تولید مواد غذایی، اکوسیستم و درآمد در سراسر جهان در پی داشته باشد.
«رونالد وارگاس» دبیر مشارکت جهانی خاک و مسئول زمین و آب در سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، گفت: ما در گزارش جهانی خود ۱۰ تهدید را برای خاک شناسایی کردهایم که فرسایش خاک تهدید شماره یک در این فهرست است، زیرا در همه جا رخ میدهد.
براساس گزارش سازمان ملل، فرسایش خاک ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث کاهش ۱۰ درصدی محصولات کشاورزی شود که معادل حذف میلیون ها هکتار از زمین های کشاورزی است.
مطابق این گزارش، هنگامی که خاک بر روی کره زمین از بین برود، عرضه غذا، آب آشامیدنی و تنوع زیستی به خطر می افتد. ضمن آنکه خاک نقش مهمی در کاهش تغییرات آب و هوایی دارد.
براساس گزارش دانشگاه آب و هوایی کلمبیا، خاک شامل بیش از سه برابر کربن موجود در جو زمین و چهار برابر کربن در تمام گیاهان و حیوانات زنده است. خاک زیستگاه بیش از یک چهارم تنوع زیستی کره زمین است.
«رضا افشار» پژوهشگر ارشد مزرعه تحقیقاتی کشاورزی احیاکننده موسسه "رودل" در پنسیلوانیای آمریکا (موسسه ای که زادگاه کشاورزی مدرن ارگانیک شناخته می شود) در این خصوص به شبکه سی. ان. بی. سی گفت: هر گرم خاک حاوی میلیون ها سلول، باکتری و قارچ است که نقش بسیار مهمی در تمامی اکوسیستم ایفا می کنند. وی تاکید کرد جهان برای تولید ۹۵ درصد از مواد غذایی به خاک متکی است.
وی با اشاره به نتایج پژوهش های موسسه رودل اضافه کرد کشاورزی احیا کننده و ارگانیک در طول خشکسالی تا ۴۰ درصد بازدهی بیشتری دارد، می تواند سود بیشتری برای کشاورزان به ارمغان بیاورد و ۴۰ درصد انتشار کربن کمتری نسبت به شیوه های معمول کشاورزی دارد.
«دیانا بنگال» پژوهشگر موسسه سلامت خاک نیز در این خصوص افزود که خبر خوب این است ما به اندازه کافی می دانیم که بتوانیم وارد عمل شویم.