رحمان فرمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سفر اسفندماه رییس جمهور به گلستان هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت طرحهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در نظر گرفته شد که تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال آن تصویب و مبلغ ۱۲۵ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
وی افزود: کل اعتبار مصوب در سفر رییس جمهور در مدت سه سال برای بهبود شاخصهای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی گلستان اختصاص خواهد یافت و علاوه بر آن از محل اعتبارات استانی هم برای اجرای طرحهای مربوط به این سه بخش هزینه میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان ادامه داد: اعتبار اولیه تخصیصی از محل سفر دولت برای راه اندازی بازارچه صنایع دستی در مراوهتپه و آققلا و ایجاد و توسعه زیرساختهای گردشگری شامل راه دسترسی، روشنایی و سرویسهای بهداشتی در فضاهای گردشگری سطح استان و رونق فعالیتهای صنایع دستی و مرمت آثار باستانی شاخص از جمله برج قابوس، دیوار بزرگ گرگان و شهر تاریخی جرجان هزینه میشود.
فرمانی اظهارداشت: نقطه به نقطه گلستان از نظر مردم و مسافران جاذبه گردشگری محسوب میشود از سواحل بندرترکمن و جزیره آشوراده گرفته تا جنگلها و آبشارهای شرق گلستان، اما طبق آخرین بررسیها ۱۴۸ جاذبه شاخص گردشگری برای این استان تعریف شده است.
وی تاکید کرد: نمیتوان به تنهایی و فقط از محل اعتبارات محدود وزارت میراث فرهنگی، زیرساختهای لازم مانند آلاچیق، استراحتگاه، محلهای عرضه صنایع دستی و غذاهای محلی را توسعه داد و نیاز به همراهی سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان تصریح کرد: فعالان اقتصادی بخش خصوصی میتوانند با ورود به عرصه گردشگری و ایجاد مجتمعهای اقامتی و تفریحی، اقامتگاههای بومگردی و ساخت فضاهای پذیرایی در جاذبههای تفریحی معرفی شده توسط میراث، علاوه بر درآمدزایی برای خود زمینه توسعه زیرساختهای این بخش را فراهم کنند.
فرمانی گفت: حدود ۷۰۰ واحد گردشگری، تفریحی، اقامتی و خدماتی در گلستان وجود دارد که بیشترین آن با بیش از ۲۵۰ واحد خانههای مسافر، نزدیک به ۱۵۰ واحد مربوط به مراکز اقامتی بومگردی و ۲۰ مجتمع گردشگری کشاورزی و در ادامه هتلها، متل و مهمانپذیر و مجتمعهای بین راهی میشود.
به گزارش ایرنا، گلستان با وسعت افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر سرزمینی مملو از طبیعت رنگارنگ و دلفریب با فرهنگ و تمدن باستانی ریشهدار در تاریخ کهن این مرز و بوم است و به عنوان بخشی از سرزمین پهناور ایران زمین به لحاظ تاریخی، دارای سابقه ای درخشان و از نظر دارا بودن عرصه تاریخی و یادمانی بسیار غنی است.
تاریخ بسیار کهن استان گلستان و قرار گرفتن در مسیر راه ارتباطی بین شرق و غرب کشور باعث شد از گذشته های دور این منطقه به عنوان یکی از کانون های مهم تاریخی ایران مطرح باشد و در این شرایط آثار و نشانه های متنوع و مختلفی که از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن بشری به جای مانده می توانند به عنوان جاذبه های توریستی مورد استفاده قرار گیرند.
تپه ها، قلعه ها، مساجد زیبا، زیارتگاه ها، برج ها، کانون های شهری و روستایی تاریخی، کاخ ها، پل ها، معابر و گذرگاه های تاریخی، امام زاده ها و آرامگاه، دیوار دفاعی و آداب و رسوم، گو شه هایی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی استان گلستان است که در صورت سرمایه گذاری مناسب و به کارگیری شیوه های نوین تبلیغات می تواند نقش چشم گیری در جذب گردشگر داخلی و خارجی داشته باشد.