بجنورد-ایرنا- مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم گفت: دستگاه قضا در ۲ سال گذشته ۱۵ فقره حکم جایگزین برای متخلفان زیست محیطی این شهرستان صادر کرده است.

احمد صفرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احکام جایگزین برای متخلفان محیط زیست به منظور هدایت و اصلاح این افراد متعرض به محیط زیست صادر شده است.

مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم افزود: موضوع این تخلف ها شامل مواردی از قبیل شکار و صید، تعلیف غیرمجاز و تخریب عرصه های طبیعی است که حکم دستگاه قضا در این باره برای حدود ۲۰ نفر صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: این احکام در قالب یکهزار و ۳۵۰ ساعت خدمات عمومی رایگان، ساخت آبشخور، تامین آب حیات وحش، مرمت و بازسازی بندهای خاکی و آب بندهای سطح منطقه، تعمیر و راه اندازی وسایل ناوبری محیط بانان است.

وی با تقدیر از همکاری دستگاه قضا و محاکم قضایی شهرستان برای صدور این احکام جایگزین گفت: به یقین صدور احکام جایگزین اثر  بازدارندگی بسیار بیشتری نسبت به حبس و یا جزای نقدی دارد و علاوه بر آن کمک شایانی در اصلاح تخریب های زیست محیطی و یا جلوگیری و تکرار تخلف ها دارد.

 مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم افزود: صدور حکم جایگزین و حکم سبز با موافقت فرد متهم و نیز، با توجه به نداشتن سابقه محکومیت کیفری انجام می شود و رویکرد ما در این زمینه فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی نسبت به محیط زیست است.

پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمی ترین مناطق چهار گانه کشور به شمار می رود.

میاندشت دارای یکی از غنی ترین و متراکم ترین گونه های جانوری در بین زیستگاه های استپی کشور است که پس از چندین گزارش از مشاهده یوز در سال های ۸۱ و ۸۲ سرانجام فیلم مستندی از یک ماده یوز جوان در آبان ماه سال ۸۲ از سوی مسئول این منطقه حفاظت شده گرفته شد که برای نخستین بار وجود این جانور را در این منطقه اثبات کرد.

پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم در خراسان شمالی با گستره ۸۴ هزار و ۴۳۵ هکتاری در ۱۰ کیلومتری شرق شهرستان جاجرم قرار دارد که حدود ۱۶ هزار هکتار از پهنه آن ۲ سال پیش، به دلیل ازدیاد جمعیت آهو، به عنوان پارک ملی ضامن آهو اعلام شد.

پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.

در سال های اخیر با تلاش محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست جاجرم و همکاری اداره کل محیط زیست خراسان شمالی و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اقدامات آموزشی مناسبی برای جوامع محلی اطراف این زیستگاه منحصر به فرد انجام شده که نتیجه آن افزایش جمعیت آهو و رشد زاد و ولد یوزپلنگ در این منطقه بوده است.