صادق پورسالم روز دوشنبه پس از نشست کارگروه پسماند شهرستان بوشهر در گفتوگو با ایرنا، اعلام کرد: مقرر شد همه شهرهای بوشهر طرح مدیریت جامع پسماند داشته باشند که در آن همه ضوابط زیست محیطی در نظر گرفته شود و بر اساس آن برای ساماندهی وضعیت انتقال و دفن اقدام کنند.
وی افزود: در این نشست جابه جایی سایت دفن پسماند بندر بوشهر بررسی و مصوب شد ایجاد کارخانه کود کمپوست از پسماندهای شهری، استفاده از شیوههای نوین پسماند در سایت جدید به صورت جدی در نظر گرفته شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر گفت: در نشست امروز مقرر شد، کارگروه در بازه زمانی یک ماهه نقطههای مورد نظر برای سایت دفن پسماند بوشهر را ارائه کند تا در مورد آن تصمیم گیری شود.
وی اظهار کرد: در زمان حاضر رویکرد به پسماندها به عنوان دوریختنیهایی است که مدیریت آن هزینه بر است، در حالی که با برنامهریزی اصولی و نوین، زبالهها میتوانند محل درآمد بسیاری خوبی برای شهرداریها باشند و کارگروه پسماند شهرستان به دنبال این است که این دیدگاه را تغییر دهد.
بند بصری در تالاب حله باید هر چه سریعتر اصلاح شود
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر درباره نشست دبیرخانه تالاب حله نیز گفت: طرح مدیریت جامع تالاب حله سال ۹۸ در کمیته برنامهریزی استان بوشهر تصویب شد و کمیته شهرستانی این طرح با ریاست فرماندار و حضور ادارههای آب و فاضلاب، شیلات، منابع طبیعی، محیط زیست و نمایندههای دادگستری و دادستان تشکیل شد.
پورسالم با بیان اینکه در این نشست وظایف هر یک از دستگاهها مشخص شد، ادامه داد: آب منطقهای مکلف شد که اصلاح و ساماندهی بند بصری را انجام دهد زیرا این بند در محلی که رودخانه حله را به ۲ بخش تقسیم میکند، کارایی خود را از دست داده و سبب ایجاد رسوب و گل و لای در بستر شاخه جنوبی شده است.
وی افزود: این رسوب باید لایروبی شود و آب منطقهای نیز هرچه سریعتر اصلاح و ساماندهی آن را آغاز کند.
پور سالم اضافه کرد: همچنین آب منطقهای باید مطالعه بستر و حریم رودخانه را انجام و در اختیار محیط زیست قرار دهد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر گفت: همچنین مقرر شده است به منظور بررسی ورودی حقآبه تالاب حله، ایستگاه سنجش طبیعی ورودی این تالاب ایجاد شود.
پورسالم یادآور شد: تالاب باید از اردیبهشت تا دی ماه ۵۵ میلیون متر مکعب ورودی داشته باشد که بحث و بررسی در این زمینه همچنان ادامه دارد.