تهران - ایرنا - کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه کشورهای اروپایی نباید وارد بازی با ایران می‌شدند، گفت: صدور قطعنامه‌ای ضد ایرانی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، می‌تواند شرایط را جهت ادامه مذاکرات وین، سخت و پیچیده می‌کند.

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، با اشاره به تلاش‌های سه کشور اروپایی برای تصویب قطعنامه ضد ایرانی در نشست آتی شورای حکام، گفت: با توجه به اینکه هنوز امیدی برای مذاکرات وجود دارد، طبیعتا وقتی قطعنامه‌ای صادر می‌شود، طرف غربی یک مرحله به سمت تندروی حرکت می‌کند.

سفیر اسبق ایران در نروژ اضافه کرد: صدور این قطعنامه پیامدهایی خواهد داشت که بدترین پیامد آن می‌تواند انتقال پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت باشد و این موضوع قطعا روی مذاکرات وین اثرگذار خواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اروپایی‌ها در چند ماه گذشته، موضع نسبتا بی‌طرفانه‌ای داشتند، گفت: سه کشور اروپایی تلاش کردند افکار دو طرف را به هم نزدیک کنند و تقریبا برخلاف گذشته اعلامیه‌های تندی طی این مدت منتشر نکردند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر موضعی که با مشورت آمریکا و اروپا اتخاذ شده و تلاش می‌شود قطعنامه‌ای ضد ایرانی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شود، باعث می‌شود که روابط برجامی ایران و اروپا خدشه‌دار شود. به ویژه آنکه انتخابات سنا در آینده نزدیک برگزار خواهد شد و برگزاری مجدد مذاکرات تا آن زمان، بعید به نظر می‌رسد.

مدیرکل سابق شورای راهبردی روابط خارجی اضافه کرد: همین عدم برگزاری مذاکرات تا برگزاری انتخابات سنا، در صورت تصویب قطعنامه می‌تواند شرایط را جهت ادامه مذاکرات از سوی جمهوری اسلامی برای آمریکایی‌ها سخت‌تر و مواضع دو طرف را تندتر کند. وقتی مواضع تندتر شود، حوادث بعدی هم رخ می‌دهد. لذا با توجه به اینکه جنگ بین روسیه و اوکراین و به دنبال آن، برخی تنش‌ها در اروپا در جریان است، صدور این قطعنامه عجولانه است و کشورهای اروپایی نباید وارد این بازی می‌شدند و تلاش می‌کردند که مسائل را از طریق مذاکرات حل کنند.

سفیر اسبق ایران در نروژ با بیان اینکه به نظر می‌رسد قدرت‌های غربی فنی و سیاسی بودن ماهیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تعیین می‌کنند، گفت:غربی‌ها هر زمان بخواهند، ماهیت آژانس بین‌المللی اتمی را سیاسی می‌کنند و حتی مدیر کل آژانس به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار می‌کند لذا آژانس با چراغ سبز خود به کشورهای غربی نشان می‌دهد که می‌تواند فنی یا سیاسی شود.