به گزارش روز دوشنبه ایرنا، همه ساله در ماههای گرم سال تامین آب آشامیدنی شهرستان گرمی بیشتر از هر زمان دیگر عیانتر میشود به طوری که تامین آب در ماه خرداد، تیر، مرداد و شهریور به دغدغه اصلی مردم و مسئولان این شهرستان تبدیل شده و با سپری شدن این ماهها، حل مشکل به سال بعد موکول میشود.
تامین آب آشامیدنی شهرستان گرمی به خصوص روستاهای این منطقه در تابستان سال گذشته به حدی جدی شد که برخی از محلات شهر چندین روز بدون آب ماندند و فریاد العطش مردم به جایی نرسید.
علی بهشتی فرماندار سابق شهرستان گرمی، سال گذشته مشکل اصلی در تامین آب آشامیدنی این شهرستان را فرسوده بودن شبکه توزیع و انتقال اعلام کرد ولی شواهد نشان میدهد که چنین ادعایی درست نیست چرا که به جز ماههای گرم سال، در تامین نیاز آب شهر گرمی در سایر ماههای سال مشکلی وجود نداشته است.
یک کارشناس آب که خواست نامش در خبر درج نشود، به خبرنگار ایرنا گفت که علاوه بر فرسوده بودن و افزایش مصرف در ماههای گرم سال، مشکل اصلی تامین آب در شهرستان گرمی تامین نشدن برق دستگاههای پمپاژ آب است.
وی بیان کرد: آب شهرستان گرمی از حدود ۶۰ کیلومتری تصفیه خانه و از محل کانال آب بخش جعفرآباد شهرستان بیلهسوار تامین میشود و در فصل تابستان به علت قطع مکرر برق و نیز مصرف بالای پمپهای انتقال، نوعی نابسامانی در تامین برق خط انتقال آب از طریق لوله وجود دارد.
مردم شهرستان گرمی امسال نیز با شروع فصل گرما، دوباره با مشکل قطعی آب مواجه هستند و آب برخی محلات و به خصوص مناطق روستایی این شهرستان قطع میشود. شواهد نشان میدهد که با گرمتر شدن هوا و بالا رفتن میزان مصرف آب و برق، امسال نیز قطعی مکرر و مداوم آب در شهرستان گرمی تکرار خواهد شد.
انتقاد نماینده گرمی از بی توجهی چندساله به مساله تامین آب آشامیدنی این شهرستان
رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل و نماینده مردم شهرستان گرمی و انگوت با انتقاد از بی توجهی چندساله به مساله تامین آب آشامیدنی این شهرستان، عدم پایبندی مدیریت آب و فاضلاب استان به تعهدات خود در قبال این مشکل را غیرقابل توجیه خواند.
ولی اسماعیلی تامین آب پایدار برای شهرستان گرمی را ضروری خواهد و گفت: وعدههای ساماندهی و تامین آب شرب شهرستان گرمی تاکنون بر زمین مانده است.
وی در مطلبی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، افزود: متاسفانه بعد از گذشت چند سال از وعدههای مدیرعامل آب و فاضلاب استان، هنوز مشکل آب شرب شهرستان گرمی برطرف نشده است.
نماینده گرمی و انگوت و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم با اشاره به اینکه مردم بخش مرزی موران شهرستان گرمی چندین سال است که از نبود آب شرب رنج میبرند، بیان کرد: با گذشت چندین سال هنوز فاز اول مجتمع آبرسانی موران به بهرهبرداری نرسیده و همین مساله موجب کوچ اهالی از منطقه شده است.
وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل به تعهدات خود در خصوص برطرف کردن مشکل آب شرب شهرستان گرمی پایبند باشد و مردم گرمی نیز در جریان باشند که منتخب آنها بیش از یک سال است که به مسئولان اجرایی هم در سطح ملی و هم استانی تذکر و هشدار لازم را داده تا این شهرستان امسال با تنش آب شرب مواجه نشود.
اسماعیلی تاکید کرد: در صورت عدم پاسخ و اقدام مناسب از سوی متولیان امر، از ابزارهای نظارتی خود استفاده خواهم کرد.
پیگیریهای نماینده گرمی و انگوت تاکنون اثری در تامین آب گرمی نداشته و هم اکنون با شدت گرفتن گرمای هوای خردادماه، قصه قطعی آب گرمی به خصوص برای روستانشینان این خطه در حال تکرار است به طوری که طی چند روز، آب برخی روستاهای این شهرستان از جمله کلاسر و ایلخچی به طور کامل قطع بوده است.
آب و فاضلاب استان اردبیل: در تامین آب گرمی مشکلی نداریم
هر چند که مردم و نماینده شهرستان گرمی اصرار دارند که تامین آب این شهرستان به خصوص در مناطق روستایی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد ولی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل از عملیات بازسازی و ترمیم خط انتقال آب خام از منطقه جعفرآباد(ایستگاه پمپاژ عزیزکندی) به تصفیه خانه آب شرب شهر گرمی، خبر داد و یادآور شد که آبرسانی به مراکز شهری و روستایی و مجتمعهای آبرسانی در محدوده این خط لوله، به روال عادی بازگشته است.
علیرضا نعمت سلطانی اضافه کرد: با اقدامات انجام شده در شبکه انتقال و توزیع، آرزوی چندین ساله برای اصلاح و بازسازی خط انتقال آب خام از جعفرآباد به تصفیه خانه گرمی محقق شده است.
وی تاکید کرد: عملیات اصلاح خط آبرسانی به تصفیه خانه آب شرب شهر گرمی از ایستگاه پمپاژ شماره یک عزیزکندی جعفرآباد که بر اثر فرسایش و خوردگی آسیب دیده بود، با اعتبار۱۱۰ میلیارد ریال و به طول یک کیلومتر انجام شده و آبرسانی به شهرها و روستاهای تحت پوشش این خط به روال عادی برگشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل اضافه کرد: عملیات اصلاح، ترمیم و بازسازی این خط لوله آسیب دیده به همت بنیاد برکت، مجموعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و با پیگیری نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی در مرحله اتمام و بهرهبرداری است.
وی همچنین بیان کرد: برای افزایش ظرفیت تصفیه خانه گرمی و بازسازی آن اقدامات مهمی آغاز شده و مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل در حین اجرای طرح، اصلاح و بازسازی خط انتقال آب خام از جعفرآباد به تصفیه خانه گرمی، نظارت کاملی بر روند کار دارند.
به گزارش ایرنا، بنا به اعلام شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل، در حال حاضر ۵۶ درصد روستاهای اردبیل دارای آب پایدار است و با بهرهبرداری از ۱۵ مجتمع آبرسانی روستایی در دست اجرا تا چهار سال آینده، ۳۲۰ هزار نفر از مردم روستاهای استان از آب پایدار بهرهمند خواهند شد.
بیشترین مشکل در تامین آب در استان اردبیل بخش موران شهرستان گرمی مشهود است به طوری که آبرسانی به ۶۳ روستای این بخش واقع در شمال استان اردبیل و در جوار جمهوری آذربایجان به خصوص در فصل تابستان به صورت سیار و با استفاده از تانکر انجام می شود و همین مساله در سالهای گذشته موجب مهاجرت بیشتر جمعیت این منطقه شده است.
بیش از نیمی از جمعیت ساکن در روستاهای این بخش به علت کمبود آب و نبود راه مناسب و سایر خدمات رفاهی و معیشتی از اوایل دهه ۱۳۷۰ تاکنون به مناطق دیگر مهاجرت کرده است.
برای حل این مشکل طرح آبرسانی به بخش مرزی موران شهرستان گرمی مغان از سال ۱۳۹۴ آغاز شده ولی اهالی این بخش مرزی محروم همچنان چشم انتظار پایان وعدهها برای حل مشکل آب خود هستند.
هماکنون پروژه آبرسانی به بخش موران با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی در حال اجراست و انتظار میرود که این طرح تا پایان امسال تکمیل شود.
استان اردبیل یک هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه دارد و شاخص بهرهمندی روستاهای اردبیل از نعمت آب ۷۵ درصد است.