به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در ادامه فعالیت های شرکت آب منطقه استان تهران در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب و صیانت از منابع آبی طی روزهای اخیر توسط امور منابع آب تهران و پردیس، با انجام تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز، استقرار گروههای گشت و بازرسی و نصب کنتورهای حجمی هوشمند آب، هشت حلقه چاه غیر مجازآب مسدود و ۲۸ دستگاه کنتور حجمی و هوشمند بر روی چاه های پروانه دار نصب شد.
جلوگیری از برداشت غیرمجاز حدود ۳۰۰ هزار متر مکعب از منابع آب زیرزمینی
سرپرست امور منابع آب تهران و پردیس اظهار داشت: با تلاش کارشناسان واحد حقوقی، بازرسی و نظارت و با اخذ دستور قضایی طی یک هفته، هشت حلقه چاه غیرمجاز در محدوده عملکرد این امور در تهران و پردیس در مجموع با دبی ۱۵ لیتر بر ثانیه و عمق کلی ۵۰۰ متر، پر و مسدود شد.
وحید مرادی نسب با بیان اینکه طی این مدت در بخش آب های سطحی پنج مورد شناسایی و بررسی تصرفات غیرمجاز رودخانه ها انجام شد، افزود: در بخش آب های زیرزمینی نیز، پنج مورد چاه غیرمجاز شناسایی شد که مراتب انسداد آن ها در دستور کار جدی این امور قرار گرفت.
نصب ۲۸ دستگاه کنتور حجمی و هوشمند بر روی چاه های پروانه دار
وی افزود :با توجه به وضعیت بحرانی سفره های آب زیرزمینی دشت تهران و به منظور امکان مدیریت منابع آب و کنترل میزان بهره برداری از چاه های پروانه دار و کمک به تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی دشت ضروری است کلیه چاه های پروانه دار به کنتور حجمی و هوشمند مجهز شوند.
مرادی نسب با بیان اینکه با پیگیری واحد بازرسی و نظارت امور منابع آب تهران و پردیس، نسبت به نصب ۲۸ دستگاه کنتور حجمی و هوشمند بر روی چاه های پروانه دار اقدام گردید، گفت: کاهش میزان مصرف آب، کاهش هدر رفت آب و تغییر الگوی کشت از اهداف اجرای طرح نصب کنتورهای هوشمند و حجمی بر روی چاه های دارای پروانه بهره برداری است.
سرپرست امور منابع آب تهران و پردیس با تاکید بر ارتباط خوب و همکاری تنگاتنگ با دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان و متجاوزان به منابع آب سطحی و زیرزمینی خاطرنشان کرد: امور منابع آب تهران و پردیس بر اساس قانون با هرگونه تخلف در زمینه آب های سطحی و زیر زمینی با اهتمام جدی برخورد قانونی می کند.
به گزارش ایرنا، کنتورهای هوشمند عملکردی چندگانه دارند به گونهای که با جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاهها به ویژه در بخش کشاورزی، کشاورز به رعایت الگوی کشت و مصرف بهینه آب در هر منطقه ترغیب میشود، این کنتورها با دادن اطلاعات لحظهای به کشاورز در مورد حجم آب مصرف شده و میزان آب باقیمانده نسبت به حجم تخصیص داده شده، امکان برنامهریزی و استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی را برای کشاورزان فراهم میکنند.