به گزارش عصر دوشنبه خبرنگار ایرنا، با اجرای این پروژه تعریض جاده ساحلی قشم در مسیر توسعه قرار خواهد گرفت.
در این طرح ساخت ۲ لاین راه جدید شامل زیرسازی، روسازی، آسفالت به همراه علائم جاده ای به طول ۶۰ کیلومتر هزینه ای بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برنامه ریزی شده است.
کارفرمای این پروژه سازمان منطقه آزاد قشم، پیمانکار اجرای آن قرارگاه سازندگی خانم الانبیا(ص) و موسسه عمران صنعت و دستگاه نظارت این پروژه نیز مهندسین مشاور مترا است.
این جاده ساحلی جنوبی از شهر قشم آغاز و در مسیر از روستاهای تورگان، برکه خلف، ریگو، شهر سوزا و روستاهای مسن و شیب دراز عبور خواهد کرد.
در آیین کلنگزنی پروژه تعریض جاده ساحلی از شهر قشم تا فرودگاه بینالمللی جزیره افشار فتحالهی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حجتالاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان، عادل پیغامی عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان درمجلس، سرهنگ پاسدار حجت امیری کیا فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه قشم، سیدمحمدقدسی معاون فنی و زیربنایی و جمعی از مدیران و مسوولین شهرستان قشم حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.