به گزارش ایرنا، چخوف در گفت وگوی اختصاصی با شبکه الجزیره قطر تصریح کرد: اگر سلاحهای جدید به اوکراین برسد، ما مجبور هستیم دایره عملیات نظامی را در این کشور گستردهتر کنیم.
هشدار این دیپلمات روس بعد از آن بیان شد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین درباره مسائل بینالمللی گفت: هرچه برد تسلیحاتی که کشورهای غربی به اوکراین عرضه میکنند بیشتر باشد، مسکو به همان اندازه از خاک خود دفاع خواهد کرد و سلاحهای قدرتمندتری را استفاده خواهد کرد.
لاوروف به سخنان ولادیمیر پوتین درباره این مسئله اشاره کرد و گفت: در صورتی که غرب بخواهد به اوکراین سلاح هایی دوربرد ارسال کند، روسیه خط دفاعی خود را از مرزهایش فراتر خواهد برد.
سفیر روسیه در اتحادیه اروپا در ادامه گفت وگوی خود با شبکه الجزیره همچنین گفت که کشورش هیچ گونه مانعی در راه صادرات غلات اوکراین قرار نداده است.
دیپلمات روس درعین حال تصریح کرد که آنچه مانع صادرات محصولات اوکراین از بنادر آن به خارج می شود، مین های کارگذاشته شده این کشور در دریاست.
چخوف با اشاره به تحریم های اتحادیه اروپا علیه کشورش اظهار داشت که این اتحادیه با تحریم روسیه به اقتصاد خود آسیب وارد می کند.
اتحادیه اروپا که به علت وارد کردن بیشتر نفت خام مصرفی خود از روسیه پیش از جنگ اوکراین، به کندی در جلوگیری از تامین مالی مسکو متهم شده بود، روز جمعه اجرای ششمین موج تحریم ها را با اعلام رسمی ممنوعیت بخش بزرگی از واردات نفت از روسیه، آغاز کرد.
این اتحادیه در نشریه رسمی خود اعلام کرد که سخت ترین تحریم های ۲۷ عضو این نهاد از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه)، شامل قطع ارتباط سبربانک، بزرگ ترین بانک روسیه، با سازوکار جهانی سوئیفت است.
سران اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه گذشته خود با ممنوعیت صادرات نفت روسیه که برای این کشور حیاتی است، پس از چند هفته مخالفت مجارستان، موافقت کردند و در برابر درخواست ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور شرق اروپا برای معافیت نفت صادراتی روسیه که از طریق خط لوله به مجارستان فرستاده می شود، تسلیم شدند.
این تحریم ها که شامل دو سوم صادرات کل روسیه می شود و هم اکنون با کشتی صادر می شود، در مهلت ۶ ماهه برای نفت خام و هشت ماهه برای فرآورده های پالایش شده نفتی، به اجرا گذاشته خواهد شد.
متعهد شدن بیشتر آلمان و لهستان به توقف دریافت محموله های نفتی از طریق خط لوله از روسیه، به معنای توقف نزدیک به ۹۰ درصد واردات اتحادیه اروپاست که انتظار می رود تا پایان سال اعمال شود.
این نهاد اروپایی به منظور بازداشتن مجارستان و دیگر کشورهای معاف که هنوز می توانند از روسیه نفت بخرند، از سودجویی، فروش دوباره این محموله ها را به کشورهای دیگر ممنوع اعلان کرده است.
اتحادیه اروپا همچنین برای متوقف کردن توانایی مسکو برای فروش نفت در خارج از محدوده کشورهای این نهاد، قصد دارد نهادهای مالی را از بیمه کردن و تامین مالی کشتی های نفتکش حامل نفت روسیه به مقصد کشورهای ثالت دیگر، بازدارد.
اتحادیه اروپا پیش از جنگ اوکراین بیش از یک چهارم نفت خود را از روسیه وارد می کرد.