تهران-ایرنا-پیتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا بامداد سه‌شنبه گفت: ما به خاطر حمله توجیه‌ناپذیر روسیه به اوکراین به نقطه خیلی بدی در روابط با مسکو رسیدیم.

به گزارش ایرنا، استانو در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه الجزیره قطر گفت: کانال‌ دیپلماسی با روسیه همچنان باز است و تماس‌ها با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور ادامه دارد.

وی مدعی شد: روسیه در مذاکره با اوکراین جدی نیست.

سخنگوی اتحادیه اروپا افزود: نمیدانیم چگونه در سایه ادامه بمباران اوکراین توسط روسیه، با مسکو صحبت کنیم.

وی تصریح کرد : کشورهای درحال توسعه به خاطر آن که روسیه بنادر اوکراین را محاصره کرده است، دچار گرسنگی خواهند شد.

این سخنان ساعانی پس از آن روی می دهد که وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای ۶۱ مقام آمریکایی از جمله جانت یلن و جنیفر گرانهولم به ترتیب وزرای خزانه داری و انرژی ایالات‌متحده را تحریم کرد.

در بیانیه مذکور آمده است که در واکنش به گسترش تحریم‌های آمریکا علیه سیاستمداران و بازرگانان روسی، مسکو از ورود ۶۱ شهروند آمریکایی به روسیه را بطور نامحدود منع کرده است.

 اتحادیه اروپا که به علت وارد کردن بیشتر نفت خام مصرفی خود از روسیه پیش از جنگ اوکراین، به کندی در جلوگیری از تامین مالی مسکو متهم شده بود، روز جمعه اجرای ششمین موج تحریم ها را با اعلام رسمی ممنوعیت بخش بزرگی از واردات نفت از روسیه، آغاز کرد.
این اتحادیه در نشریه رسمی خود اعلام کرد که سخت ترین تحریم های ۲۷ عضو این نهاد از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه)، شامل قطع ارتباط سبربانک، بزرگ ترین بانک روسیه، با سازوکار جهانی سوئیفت است.

سران اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه گذشته خود با ممنوعیت صادرات نفت روسیه که برای این کشور حیاتی است، پس از چند هفته  مخالفت مجارستان، موافقت کردند و در برابر درخواست ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور شرق اروپا برای معافیت نفت صادراتی روسیه که از طریق خط لوله به مجارستان فرستاده می شود، تسلیم شدند.

این تحریم ها که شامل دو سوم صادرات کل روسیه می شود و هم اکنون با کشتی صادر می شود، در مهلت ۶ ماهه برای نفت خام و هشت ماهه برای فرآورده های پالایش شده نفتی، به اجرا گذاشته خواهد شد.

متعهد شدن بیشتر آلمان و لهستان به توقف دریافت محموله های نفتی از طریق خط لوله از روسیه، به معنای توقف نزدیک به ۹۰ درصد واردات اتحادیه اروپاست که انتظار می رود تا پایان سال اعمال شود.

این نهاد اروپایی به منظور بازداشتن مجارستان و دیگر کشورهای معاف که هنوز می توانند از روسیه نفت بخرند، از سودجویی، فروش دوباره این محموله ها را به کشورهای دیگر ممنوع اعلان کرده است.

اتحادیه اروپا همچنین برای متوقف کردن توانایی مسکو برای فروش نفت در خارج از محدوده کشورهای این نهاد، قصد دارد نهادهای مالی را از بیمه کردن و تامین مالی کشتی های نفتکش حامل نفت روسیه به مقصد کشورهای ثالت دیگر، بازدارد.

اتحادیه اروپا پیش از جنگ اوکراین بیش از یک چهارم نفت خود را از روسیه وارد می کرد.