اردبیل - ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل از رایزنی با مسئولان جمهوری آذربایجان درخصوص امکان سنجی ایجاد پردیس علم و فناوری مشترک خبر داد و گفت: ایجاد چهار مرکز نوآوری در اردبیل مراحل نهایی خود را طی می‌کند و این مراکز بزودی راه‌اندازی می‌شود.

حبیب ابراهیم پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مراکز شامل ۲ مرکز نوآوری گیاهان دارویی، عسل و انیمیشن است که طبق برنامه اواخر خرداد ماه جاری فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

وی گفت: مرکز نوآوری اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در اردبیل راه‌اندازی شده و در کنار آن با همکاری شرکت کشت و صنعت مغان ایجاد مرکز نوآوری تولید بذر منحصر به فرد دانه‌های روغنی نیز در حال انجام است.

رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل درباره احداث ساختمان پارک علم و فناوری اردبیل افزود: این ساختمان ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اجرای آن ۹ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه ۳۵ شرکت دانش بنیان و ۱۱۸ واحد رشد در استان اردبیل فعال است، افزود: سهم پارک علم و فناوری در اشتغال پایدار استان مشخص شده و تاکنون یک هزار و ۱۶۰ اشتغال در پارک ایجاد شده و در سال جاری هم ۳۵۰ نفر در حوزه‌های مختلف پارک اشتغال می‌یابند.

ابراهیم‌پور با اشاره به احداث کارخانه نوآوری در اردبیل افزود: این کارخانه در مساحت هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع در شهرک الهیه اردبیل در دست احداث است که در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش‌بینی می‌شود امسال به بهره‌برداری برسد.

وی تقویت ارتباط بین دانشگاه، و پارک علم و فناوری را یادآور شد و گفت: تقویت ارتباط بین دانشگاه، مردم و پارک علم و فناوری منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان می‌شود و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر تقویت ارتباطات بین پارک علم و فناوری، دانشگاه‌ها و جامعه تاکید ویژه‌ای دارد.

ابراهیم‌پور درباره امضای قرارداد تأسیس و راه‌اندازی پردیس علم و فناوری تخصصی کشاورزی و دامپروری بین پارک علم و فناوری استان اردبیل و شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: اعتبار لازم برای راه اندازی پردیس از سوی وزارت علوم تحقیقات فناوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و کشت و صنعت مغان تامین می‌شود. 

وی اظهار کرد: رایزنی با مسئولان جمهوری آذربایجان درباره امکان‌سنجی راه‌اندازی پردیس علم و فناوری مشترک با استان اردبیل آغاز شده است.

پارک‌های علم و فناوری به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختارهای موثر در اقتصاد دانش‌بنیان و محیطی مناسب برای استقرار، توسعه و شکوفایی موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که در تعامل سازنده با یکدیگر و با دانشگاه‌ها و سایر موسسه‌های پژوهشی به فعالیت‌های فناوری اشتغال دارند و هدف اصلی آن بعنوان یک نهاد فناورانه افزایش ثروت در جامعه از طریق ایجاد و توسعه فعالیت موسسه‌های متکی بر فناوری است.