شهرکرد- ایرنا- معاون توسعه، پیش‌بینی و مخاطرات طبیعی هواشناسی چهارمحال و بختیاری روز سه‌شنبه کیفیت هوای شهرکرد مرکز این استان را برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام کرد.

معصومه نوروزی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: شاخص کیفیت هوا در روز هفدهم خردادماه در شهرکرد ۱۱۴ است و غلظت ذرات PM۱۰ به ۷۵ میکروگرم بر مترمکعب رسید و غلظت ذرات PM۲.۵ نیز برابر ۴۳ میکروگرم بر مترمکعب است و با توجه به این کمیت‌ها هم‌اکنون هوای شهرکرد برای گروه‌های حساس ناسالم است.

وی افزود: میزان دید افقی که در حالت عادی باید بیش از ۱۰ هزارمتر باشد، هم‌اکنون به علت وجود ریزگردهایی که منشا اصلی آن‌ها کشور عراق است در ایستگاه هواشناسی فرودگاه شهرکرد دید افقی به کمتر از هشت کیلومتر رسیده است و این وضعیت تا اواخر ساعات روز چهارشنبه هجدهم خردادماه ادامه خواهد داشت.

نوروزی ادامه داد: رشد ابرهای همُرفتی در آسمان استان که از ۲ روز گذشته آغاز شد تا ساعات اولیه روز چهارشنبه ادامه دارد و از چهارشنبه تا اوایل هفته آینده، رشد ابرها کاسته خواهد شد و برای نقاط مختلف استان وزش بادهای موقتی به نسبت شدید بویژه در ساعات بعد از ظهر انتظار می‌رود.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: افزایش دمای هوا تا جمعه ادامه خواهد داشت و در روز جمعه کمی از دمای هوا در طول روز کاسته خواهد شد.

وی افزود: بِن و سورشجان با حداقل دمای ۱۱ درجه سانتی‌گراد خنک‌ترین نقاط استان و شهرکرد و همدان هر دو با ۱۲ درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور در شبانه روز گذشته بودند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.در جدول زیر رنگ های قراردادی برای هر گروه  وضعیت هوا نشان داده شده است. 

جدول شاخص کیفی هوا

  Air Quality Index

   (A Q I)   

           وضعیت               

 Pollution

Standard

Index

 (P S I)
 

۵۰ -  ۰

پاک 

۵۰ - ۰
۱۰۰ - ۵۱

سالم 

۱۰۰ - ۵۱ 
۱۵۰ - ۱۰۱

ناسالم برای گروههای حساس 

 ۲۰۰ - ۱۰۱
 ۲۰۰ - ۱۵۱

ناسالم برای عموم 

 ۲۰۱-۳۰۰ بسیار ناسالم

 ۲۰۱-۳۰۰

  بالاتر از۳۰۰

خطرناک 

 بالاتر از۳۰۰ 
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، همچنین استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.