محمد داسمه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: دادگاه امروز چند ساعت طول کشید که اولیای دم ریحانه یاسینی (خبرنگار متوفی ایرنا در حادثه) و مهشاد کریمی (خبرنگار متوفی ایسنا در حادثه) نیز حضور داشتند.
وی اظهارداشت: من هم به عنوان وکیل خبرنگاران در جلسه حضور داشتم، دلایل خود را مطرح کردیم، همچنین مباحث فنی را هم گفتیم اینکه اتوبوس معیوب بود و سیستم "ریتاردر" اتوبوس خراب بود، همچنین مباحث حقوقی در زمینه اسباب مسوولیت و اشتراک در مسوولیت را از باب فقهی و قانونی بیان کردیم و تمامی حاضران در جلسه اعم از اولیای دم و خبرنگاران اعلام کردند که خواسته ما عدالت و تعقیب، محاکمه و محکومیت مدیرانی است که در این حادثه کوتاهی و قصور کردند و مسبب این تصادف بودند.
او ادامه داد: در این جلسه دادگاه، از سوی شاکیان اعلام شد که صرفا به دنبال راننده نیستند و هدفشان هم مسائل مادی نیست بلکه هدف محکومیت مدیرانی است که تخلف کردند و باید بابت خطاهایشان محاکمه شوند و هم اینکه موارد مشابهی اتفاق نیفتد.
وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: قاضی هم به تمام صحبت ها گوش داد و تمامی موارد ثبت شد؛ امیدواریم مسوولان مربوطه به علت قصور و تقصیری که در اجرای این برنامه داشتند محاکمه و در نهایت محکوم شوند.
وی تاکید کرد: خبرنگاران، من و وکیل ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی به اتفاق تقاضای محکومیت مسوولان سفر را مطرح کردیم. در زمینه عدلیه اثبات، نظریه کمیسیون عالی تصادفات، گزارشات تحقیقی و عمقی سازمان حمل و نقل جاده ای کشور و نظر فرمانده پلیس راه را در پرونده قرار دادیم، همچنین در زمینه حقوقی و حتی اسباب طولی هم معتقد بودیم که اشتراک در مسوولیت است و هر کسی به سهم خودش مقصر است بر این اساس یک اظهار نامه قطعی هم ارائه کردیم.
به گفته وی با توجه به مهم بودن پرونده، پرونده توسط رییس مجتمع شهید بهشتی محاکم ارومیه شخصا رسیدگی شد.
دوم تیرماه سال گذشته ۲۱ نفر از خبرنگاران رسانه های مختلف حوزه محیط زیست برای بازدید از پروژه های آبرسانی به دریاچه ارومیه راهی ارومیه شدند اما در مسیر با واژگونی اتوبوس حامل این خبرنگاران دو تن از آنها (مهشاد کریمی خبرنگار ایسنا و ریحانه یاسینی خبرنگار ایرنا) جان خود را از دست دادند.