به گزارش روز سهشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، "عبدالرسول پیشاهنگ" در مراسم معارفه سرپرست جدید معاونت توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی افزود: در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاههای حرارتی ایران به ۷۱ هزار مگاوات رسیده است که حدود ۶۸ درصد این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.
وی با اشاره به سنکرون ۱۱ واحد نیروگاهی حرارتی جدید در کشور، ادامه داد: برای طرحهای افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان سال ۱۴۰۱ واحد گازی نیروگاههای هنگام، پاسارگاد قشم، میانرود، آریان زنجان و دو واحد ایران LNG وارد مدار شده است.
مدیرعامل برق حرارتی درباره اجرای طرحهای ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی به ظرفیت ۴۸۸ مگاوات، گفت: تاکنون واحدهای بخار جدید نیروگاههای جهرم، هریس، ارومیه، چابهار و بعثت پارس جنوبی نیز برای کمک به تأمین انرژی پایدار روزهای پیک مصرف امسال به شبکه سراسری برق کشور متصل شدهاند که با این اقدامها مجموعاً حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات (شامل ۱۹۷۹ مگاوات نیروگاه جدید و ۴۸۸ مگاوات ارتقای توان عملی نیروگاههای موجود) به ظرفیت نیروگاههای کشور افزوده شده است.
پیشاهنگ ادامه داد: ظرفیت تولید برق کشور بایستی هر ۱۰ سال افزایش دوبرابری پیدا کند، در حال حاضر گستردهترین شبکه کنترلدار کشور مربوط به صنعت برق بوده و ضریب نفوذ آن در میان مردم به ۹۹ درصد رسیده است؛ بنابراین بایستی با تلاش دوچندان بتوانیم واحدهای تولید برق را در مدار نگه داشته، آنها را توسعه دهیم و در شرایط تحریم برای تأمین برق پایدار مشترکان نیز دچار مشکل نشویم.
وی افزود: صنعت برق پیش از انقلاب در اختیار کشورهای خارجی همچون هند و پاکستان بود ولی پس از پیروزی انقلاب متخصصان داخلی کشورمان تمامی مسئولیت این بخش را بر عهده گرفتند و امروزه توانستهاند ضمن صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق، در عرصه ساخت نیروگاه، شبکه و پستهای برق نیز به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کنند.
در این مراسم محمد رمضانی با حکم مدیرعامل شرکت برق حرارتی بهعنوان سرپرست جدید معاونت توسعه طرحهای این شرکت مادرتخصصی منصوب شد.