به گزارش خبرنگار ایرنا میثم لکزایی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سال گذشته بیش از یکهزار کلاس درس در شهرستانها و مناطق استان احداث شده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته و هم اینک از مجموع ۴۵۷ پروژه در حال ساخت، ۲۳۰ پروژه از محل اعتبارات دولتی، ۴۳ پروژه خیرساز و ۱۸۴ پروژه به صورت مشارکتی ساخته و در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: همچنین سال گذشته ۵۴۹ دستگاه پرینتر، ۲ هزار و ۸۵۱ دستگاه تخته وایت برد، ۳۵۸ دستگاه فتوکپی، ۲۴ هزار و ۴۵۴ دستگاه میز و صندلی، ۱۷ هزار و ۹۵۰ عدد صندلی دسته دار امتحانی، ۹۰۳ صندلی گردان، ۲ هزار و ۵۷۶ عدد میز و صندلی معلم، ۶۸۶ عدد فایل فلزی، ۴۹۹ کمد بایگانی، یکهزار و ۵۲۸ دستگاه رایانه، پنج دستگاه تکثیر، یکهزار و ۸۰۷ عدد مبل اداری، ۶۹۵ دستگاه میز خدمت و ۳۱۱ دستگاه ویدئو پرژکتور در مدارس استان توزیع شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان افزود: با هدف جایگزین کردن تجهیزات سرمایشی استاندارد از سال ۱۳۹۶ تا پایان ۱۴۰۰ تعداد هفت هزار و ۵۷۴ دستگاه اسپیلت و کولر گازی، ۹ هزار و ۲۳۵ پنکه دیواری و یکهزار و ۱۶۶ دستگاه کولر آبی با اعتباری بالغ بر هزار و ۴۳۲ میلیارد ریال در سطح مدارس استان توزیع، نصب و بهره برداری شده است.
لکزایی گفت: یکی از برنامه های اولویت دار سند تحول بنیادین توسعه آموزش های مهارت محوراست که مجموعه نوسازی مدارس با لحاظ نمودن این مهم سعی کرده زمینه ارتقاء مهارت آموزی و تامین فضاها و تجهیزات مورد نیاز آموزش و پرورش در این مقوله را فراهم کند.
وی ادامه داد: با همین رویکرد و با هدف تحقق هرچه بیشتر اهداف متعالی اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین، ۶ باب مجتمع بزرگ مهارتی دارالفنون با زیربنای بیش از ۳۰ هزار مترمربع و اعتباری قریب به ۳ هزار میلیارد ریال که اغلب آنها با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد در حال ساخت هستند در شهرستانهای زاهدان، زابل، خاش، ایرانشهر، سراوان و چابهار احداث و تکمیل می شود.
مدیر کل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان با اشاره به حضور و مشارکت خیرین نیک اندیش، گفت: در بررسی به عمل آمده در بین استان های کشور در حوزه مشارکت خیرین در سال ۱۴۰۰ ، سیستان و بلوچستان رتبه اول جشنواره خیرین مدرسه ساز را به خود اختصاص داد و مشارکت و همراهی خیرین نیک اندیش در حوزه ساخت و ساز و توسعه فضاهای آموزشی روند رو به رشدی داشته تا جایی که آورده ۲۱۴۲ میلیارد ریالی را شاهد بودیم که در نوع خود بی نظیر است.
وی افزود: در بررسی به عمل آمده در این مقوله از سوی سازمان نوسازی مدارس کشور خوشبختانه سیستان و بلوچستان رتبه اول را به خود اختصاص داد که نشان از توجه ویژه و تعامل بیش از پیش خیّران و نیات خیرخواهانه انسانهایی دارد که برای فرزندان این سامان دل می سوزانند و به عشق آنان گام در این سرزمین می نهند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان بیان کرد: با حضور موثر و جدی خیران در جایجای استان کارگاه ساخت و ساز و نهضت بزرگ مدرسهسازی شکل گرفته و روز به روز در حال توسعه و فزونی است که نوید روزهای پر امیدی را میدهد.
لکزایی تصریح کرد: یکهزار و ۱۳۰ کلاس درس در قالب ۳۲۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۹۱۱ میلیارد ریال و زیربنای ۹۶ هزارو ۶۴۳ مترمربع در سال ۱۴۰۰ احداث و تحویل ادارات آموزش و پرورش شهرستان و مناطق استان شده است.
وی ادامه داد: با هدف ارتقاء سرانه فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۵ ردیف خاص ایجاد فضای آموزشی در لایحه بودجه کشور پیشبینی شد و در سال ۱۴۰۱ رقم آن به ۲ هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال رسیده است که از محل ردیف یاد شده در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به استان ابلاغ و در سفر اخیر رییسجمهور تخصیص صددرصدی این ردیف محقق شد.