به گزارش خبرنگار ایرنا، کنفرانس مطبوعاتی مشترک وزیران امور خارجه پاکستان و آلمان ظهر امروز (سهشنبه) در محل وزارت امور خارجه در اسلامآباد برگزار و طرفین پیرامون روابط دوجانبه، همکاریهای اقتصادی، دفاعی، همکاری برای مقابله با چالشهای اقلیمی، اوضاع افغانستان، اوکراین و تعاملات بین المللی صحبت کردند.
«بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به پرسش خبرنگاران آلمانی حاضر در جلسه مبنی بر اینکه آیا اسلامآباد همچنان حاضر به محکوم کردن روسیه برای حمله آن به اوکراین نیست، گفت: پاکستان بر دیپلماسی و مکالمه میان طرفهای درگیر تاکید دارد.
زرداری، حاضر به موضع گیری علیه مسکو نشد و با تاکید بر نگرانی از تشدید خصومتها در اوکراین و تلفات غیرنظامیان در این کشور، اظهار داشت: پاکستان مصرانه بر دیپلماسی و گفت وگو میان مسکو و کی یف تاکید دارد اما هرگز وارد هیچ منازعهای نخواهد شد.
وی درباره افغانستان نیز گفت که اسلامآباد نگران بحران عمیق انسانی در این کشور همسایه است، ما خواستار آزادی فوری داراییهای افغانستان در راستای کمک به ثبات اقتصادی و کاهش آلام مردم این کشور هستیم.
وزیر امور خارجه پاکستان از طالبان خواست تا به مطالبات جامعه جهانی مبنی بر مقابله با تروریسم، احترام به حقوق بشر در افغانستان به ویژه حق تحصیل دختران و حقوق زنان عمل نمایند.
وی از رایزنیهای خود با وزیر امور خارجه آلمان پیرامون اوضاع اوکراین گفت و افزود: باید براساس منشور سازمان ملل به حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین احترام گذاشته شود و طرفین در مسیر حل مسالمت آمیز این بحران قدم بردارند.
چالش انرژی؛ برنامه آنابلا بائرباک برای سفر به منطقه خلیج فارس
وزیر امور خارجه آلمان نیز در این کنفرانس خبری نسبت به اوضاع افغانستان و اوکراین ابراز نگرانی کرد و با انتقاد شدید از رئیس جمهوری روسیه، مدعی شد که برلین از هیچ تلاشی برای تحت فشار قرار دادن مسکو با هدف متوقف شدن جنگ فروگذار نخواهد کرد.
آنابلا بائرباک، بحران غذا و انرژی را از تبعات خطرناک تداوم جنگ اوکراین برشمرد و گفت که وی قرار است هفته آینده به چند کشور حاشیه خلیج فارس برود تا درباره راهکارهای غلبه بر بحران انرژی و افزایش قیمت جهانی آن گفت وگو کند.
وزیر امور خارجه آلمان درگیریها در اوکراین را یک جنگ هیبریدی خواند و گفت: این تنها یک جنگ تسلیحاتی نیست، یک جنگ براساس دادههای غلط، روانی و مولفههای گمراه کننده جنگی است و ما این موضوع را در قالب گروه هفت علیه روسیه پیگیری خواهیم کرد.
وی خطاب به طالبان افغانستان نیز گفت که ما به آنان یک پیام روشن میدهیم که اگر به مشکلات مردم افغانستان رسیدگی نکنند و اهمیت به حقوق بشر و دختران محصل این کشور قائل نشوند، جهان هرگز تن به تعامل با آنان و یا حتی به رسمیت شناختن آنان نخواهد داد.
بائرباک درباره اوضاع شبه قاره، کشمیر و چالش اسلام هراسی نیز گفت: آلمان متعهد به منشور سازمان ملل است و طبق آن حقوق بشر باید در کشمیر حفظ شود و همزمان حامی اعتمادسازی میان پاکستان و هند هستیم تا دو کشور بتوانند همانند برقراری آتش بس در مرزهای زمینی، به دیگر اختلافات خود نیز بپردازند.