به گزارش ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از آثار تاریخی شهرستان کلاردشت در گفت و گو با خبرنگاران افزود:سال های سال عده ای از صاحبان این عرصه اثر تاریخی به علت بلاتکلیف بودن قادر به فعالیت های کشاورزی و ساخت و ساز نیستند.
وی به قدمت حدود دوهزار سال قبل از میلاد مسیح تپه کلار اشاره کرد و گفت: این مکان تاریخی، بسیار فوق العاده و دوره تاریخی ایران را مشخص می کند؛ منتهی تعیین تکلیف بخشی از حریم و عرصه آن مراحل مطالعاتی و اکتشاف را طی کرده است.
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود : تا زمانی که مراحل مطالعات و اکتشاف نهایی این اثر تاریخی به پایان نرسد کشاورزان اطراف تپه کلار حق هیچگونه ساخت و سازی را ندارند و از طرفی دولت هم اعتباری برای خریداری این اراضی ندارد.
ضرغامی ابراز امیدواری کرد که با مطرح شدن این موضوع در مجلس و دولت، نشستی به زودی با رئیس سازمان جنگل ها در این زمینه برنامه ریزی خواهد شد تا بتوان از طریق این سازمان، اراضی منابع ملی در اختیار مالکان این اراضی قرار داد.
محوطه تاریخی طبیعی تپه کلار کلاردشت به گستره حدود ۳۵ هکتار حریم در ضلع شرقی دشت کلاردشت و همسایگی شهر لاهو قرار دارد و طبق اسناد موجود این اثر باستانی پیش از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری همچنین در بازدید از کاخ اجابیت کلاردشت نیز گفت که این کاخ باید در اختیار عموم مردم قرار گیرد و از حالت انحصاری خارج شود.
وی یکی از اهداف مهم بازدید از این مجموعه را تغییر ماموریت آن عنوان کرد و اظهار داشت: علی رغم زیبایی های فراوانی که در این کاخ وجود دارد مردم اجازه دیدن آن را ندارند.
ضرغامی ادامه داد: نوع معماری و اشیای موجود در این کاخ مربوط به پهلوی دوره اول است و معتقدم با جمع آوری اشیا از دیگر موزه ها به ویژه پایتخت کشور، این کاخ به موزه تبدیل شود.
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری همچنین از واگذاری ساختمان شهرداری کلاردشت به این وزارتخانه خبر داد و گفت امروز این اقدام ارزشمند شورای شهر و شهرداری کلاردشت انجام گرفت که جای تحسین دارد.
به گفته ضرغامی ، از آنجایی که این بنای تاریخی هم مربوط به دوره پهلوی اول است سعی داریم این بنا را به موزه تبدیل کنیم چرا که به علت واقع شدن در مرکز شهر ،مردم ، گردشگران داخلی و خارجی استقبال خوبی خواهند کرد.
هتل نیمه کاره کلاردشت مربوط به دوره پهلوی اول از شهرستان کلاردشت شهر حسن کیف، در بهمن ۱۳۸۵ به شماره ثبت ۱۷۳۵۵ بعنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ضرغامی بر ضرورت تقویت یگان حفاظت از میراث فرهنگی تاکید کرد و افزود : هر چند در زمینه نیروی انسانی ، تجهیزات و امکانات خودرویی این وزارتخانه با کمبود مواجه است منتهی تلاش بر این است بخشی از این کاستی ها از طریق ناجا جبران شود.
وزیر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ابراز امیدواری کرد : براساس مصوبه قانونی بتوان حداقل کمبودها را در این حوزه جبران کرد که اکنون دولت لایحه به مجلس شورای اسلامی داده تا قانونی شود.
شهرستان کلاردشت با برخورداری از ۲۱ نقطه روستایی و یک نقطه شهری دستکم ۲۴ هزار نفر جمعیت دارد.