مهدی نصیری قرقانی جمعه در گفتوگو با ایرنا در رابطه با فراهم کردن زیرساختهای هوشمندسازی در شهر گفت: در سالهای اخیر شهرداری شیراز تلاشهای بسیاری برای فراهم کردن زیرساخت فیبر نوری در شهر انجام داده است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: هدف ما در این کمیسیون اجرایی کردن برنامههایی است که بتوانیم از طریق آنها بروکراسی اداری و مراجعه حضوری مردم به شهرداری و دیگر سازمانها را به حداقل برسانیم.
نصیری قرقانی عنوان کرد: اگر بتوانیم مرکز داده و زیرساخت فیبر نوری را راهاندازی کنیم اتفاق خوبی در حوزه هوشمندسازی شهر رقم میخورد و اگر این امر امسال محقق شود، قطعا میتوانیم در این زمینه رتبههای برتر کشور را به خود اختصاص دهیم و آورده بسیار خوبی برای شهر شیراز ایجاد کنیم. البته برای تحقق این امر بایستی از ظرفیتهای موجود در شیراز به ویژه پتانسیل شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: با وجود اقدامات خوبی که در حوزه شهرداری الکترونیک صورت گرفته و سامانهای که برای پیشبرد امور در این حوزه راهاندازی شده اما هنوز هم شاهد مراجعات گسترده مردم به شهرداری هستیم که لازم است تدابیر کافی برای کاهش مراجعات حضوری مردم اندیشیده شود.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی، فناوریهای نوین و اطلاعات شورای شهر شیراز ادامه داد: مراجعات بیش از حد مردم باعث شده فرآیند مجوز گرفتنها و انجام کارها زمانبر شود. به عنوان مثال صدور یک پروانه ممکن است تا دو سال به طول بینجامد. لذا اگر بتوانیم مراجعات مردم را به حداقل برسانیم قطعا بسیاری از مشکلات اداری در حوزه شهری برطرف میشود.
نصیری قرقانی اضافه کرد: ارائه راهکارها با بهرهگیری از فناوری اطلاعات برای پیشبرد اهداف شهرداری و کمیسیونهای مختلف در مجموعه مدیریت شهری از دیگر رویکردهای این کمیسیون به شمار میرود. البته برخی از این اقدامات را برای سایر سازمانها نیز دنبال میکنیم.
وی الکترونیکی شدن صدور مجوزها و استعلامها را از مهمترین اهداف این کمیسیون دانست و گفت: مهمترین استعلامها مربوط به قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد و املاک استان است که بسیاری از این کارها در حال حاضر به صورت دستی انجام میشود که درصد هستیم این ارتباطها به صورت استعلامهای الکترونیکی ایجاد شود.
نصیری قرقانی افزود: در حوزه خدمات شهری و به منظور نظارت بیشتر برای جلوگیری از تخلفات در ساخت و سازها هم راهکارهایی در حوزه هوشمندسازی داده شده تا بتوانیم به صورت مستقیم و برخط، بدون دخالت انسانی و با کمک پهپادها به حل مشکلات در این زمینه بپردازیم.
وی با بیان اینکه سامانه الکترونیکی جایگزین اسناد کاغذی در شهرداری شیراز میشود، گفت: مدیریت یکپارچه اسناد شهرداری از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه در شهرداری بیش از صد میلیون سند کاغذی در حوزههای مختلف وجود دارد که اسناد حقوقی و املاک مهمترین اسناد به شمار میروند. برای نگهداری از اسناد کاغذی که هزینهبر هستند و فضای زیادی را اشغال میکنند با مشکلات بسیاری رو به رو هستیم که با جایگزین کردن سامانه الکترونیکی به جای اسناد کاغذی این مشکلات تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.
او بر ضرورت یکپارچه سازی سامانه ها در شهر نیز تأکید کرد و گفت: بدون شک خروجی این یکپارچهسازی، شفافیت است. همچنین زمان پاسخگویی به درخواستهای مردم و انجام کارها نیز به حداقل میرسد.
عضو شورای ششم شهر شیراز یادآور شد: اجرای پروژه کیف پول الکترونیک که بهعنوان یکی از زیرساختهای هوشمندسازی شهر مطرح است از دیگر اولویتهای این کمیسیون محسوب میشود. با تحقق این امر مشکلات شهروندان و ادارات در پرداختها به ویژه پرداختهای خُرد برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد رصدخانه شهری در شیراز گفت: رویکرد ما در بحث رصدخانه شهری توجه به همه حوزههای شهرسازی و خدمات شهری است و قصد داریم رصدخانه شهری را به صورت جامع راهاندازی کنیم. هرچند مطالعاتی در زمینه رصدخانه حوزه شهرسازی یا رصدخانه حوزه خدمات شهری به صورت خاص انجام شده اما هدف ما راهاندازی رصدخانه شهری است.
نصیری قرقانی اضافه کرد: راهاندازی مرکز نوآوری و رشد شهرداری در حوزه مدیریت شهری نیز از جمله برنامههایی است که از سال گذشته آغاز کردیم و در بودجه امسال هم مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: این اتفاق خوبی است که شهرداری بتواند از ظرفیت شرکتهای نوپا و استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها استفاده کند. بودجه قابل توجهی هم برای دستیابی به این هدف و اجرای پروژههای فناورانه در نظر گرفته شده است
این عضو شورای شهر ادامه داد: بودجه حوزه هوشمندسازی برای سال ۱۴۰۱، دو و نیم برابر شده است و به همین اندازه هم بودجهای برای حوزه سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است. در واقع حدود ۳۱۰ میلیارد تومان بودجه به هر حوزه تخصیص داده شده بود که این بودجه ۳۱۰ میلیارد تومانی در سال جدید دو و نیم برابر شده است و ۲۰میلیارد تومان از این مجموع نیز به صورت مستقیم و انحصاری در اختیار حوزههای فناورانه و نوآوری قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه نوع سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی شهرهای پیشتاز در دنیا از رویکرد عمرانی به دیجیتالی تغییر کرده است، گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که در این شهرها ساخت مجتمعهای تجاری متوقف شده و مردم برای سرمایهگذاری به نرمافزارهای الکترونیکی و دیجیتالی روی آوردهاند. ما نیز قصد داریم در آیندهای نزدیک از فناوری اطلاعات و ارتباطات یا از هوشمندسازی در حوزه دیجیتالی شدن سرمایهگذاریها و مدلهای درآمدی در شهر بهره ببریم.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی، فناوریهای نوین و اطلاعات شورای شهر شیراز اظهار کرد: با توجه به رویکردی که هماکنون در جهان وجود دارد، اگر شورای اسلامی شهر شیراز بتواند پروژههای جدی در زمینه هوشمندسازی را به سرانجام برساند قطعا این پروژهها به عنوان بزرگترین برنامههای شورای ششم نقش مهمی در توسعه شهر شیراز ایفا خواهند کرد.