دانش ستاری امروز یکشنبه در حاشیه نشست اعضای سازمان نظام مهنسی ساختمان استان اردبیل با فرماندار خلخال و مدیر کل بنیاد مسکن استان اردبیل به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع بیش از ۱۳ هزار نفر مهندس عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل هم اکنون ۵۰ درصد شامل ۶ هزار و ۵۰۰ مهندس در ۷ رشته مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، شهرسازی، نقشهبرداری و ترافیک دارای پروانه فعالیت و نظارت از این سازمان بوده و بر نحوه درست اجرای ساخت و سازها، طراحی، نظارت و اجرای پروژههای ساختمانی در سطح مرکز و شهرستانهای مختلف این استان نظارت میکنند.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل گفت: سال گذشته بر نحوه و اجرای ۲/۵ میلیون متر مربع ساخت و ساز و احداث بنا در مناطق شهری و روستایی این استان از طریق مهندسین عضو دارای پروانه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل نظارت شد .
ستاری در ادامه افزایش روز افزون تعداد اعضای سازمان نظام مهنسی ساختمان و تناسب نداشتن تعداد اعضا با میزان ساخت و ساز در استان را از چالشهای پیش روی این سازمان عنوان کرد و گفت: با توجه به پیش بینی احداث بیش از ۸۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی و جهش تولید مسکن در استان اردبیل این ظرفیت میتواند در افزایش سطح اشتغال بکار مهندسان ساختمان این استان موثر واقع شود.
وی گفت: رکود صنعت ساختمان، کارگران ساختمانی فاقد کارت مهارت حرفه ای، بکارگیری مصالح ساختمانی فاقد استاندارد، بکارگیری از روشهای غیراستاندارد در تهیه بتن و همچنین سازندگانی که به این صنعت نگاه سودگرایانه دارند از مهمترین چالشهای مقابل روی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل با بیان اینکه استفاده از دستگاه خلاطه برای تهیه بتن ساختمان ممنوع است، اظهار کرد: با توجه به دستی بودن میزان اختلاط سیمان، آب و شن و ماسه در بکارگیری از این وسیله بتن تولیدی آن هرگز نمیتواند استاندارد لازم را برای استحکام قابل قبول بتن داشته باشد.
وی اظهار کرد: فقدان رقابت به علت محدود بودن شرکتهای تهیه بتن آماده در برخی از شهرستانهای استان از جمله خلخال موجب شده تا برغم وجود مصالح ساختمانی با کیفیت کوهی و رودخانهای در این مناطق کیفیت بتن آماده تولید شده در آنها پایینتر از سطح استاندارد و یا مرکز استان اردبیل باشد.
ستاری با بیان اینکه شهرستان های اردبیل، پارس آباد، مشگین شهر، خلخال، گرمی، نمین و بیله سوار به ترتیب دارای بیشترین و کمترین عضو در سطح استان هستند، ادامه داد: با توجه به رشد روزافزون تعداد مهندسان عضو در سازمانهای نظام مهندسی، موضوع اشتغال به عنوان مهمترین دغدغه این سازمان مطرح است.
وی اظهار کرد: میزان اشتغال بکار مهندسان عضو سازمان که تنها از محل نظارت بر ساخت و سازها درامد دارند، بستگی به شرایط اقتصادی و میزان ساخت و ساز داشته و در بخش دیگر نیز میتوانند با افزایش تعاملات بین سازمانی و عقد تفاهمنامههای همکاری با دستگاههای اجرایی مرتبط با اشتغال مهندسان اثربخش عمل کنند.
ستاری ادامه داد: اعضای بدون پروانه سازمان که موفق به قبولی از آزمونهای پروانه اشتغال حرفهای نمی شوند و بخش اعظمی از اعضای سازمانهای نظام مهندسی را تشکیل میدهند، همواره از معضل بیکاری رنج میبرند.
به گفته نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل، عدم تناسب تعداد اعضای سازمان با آمار ساخت و ساز که در نتیجه اشتغال به تحصیل نا متوازن دانشجویان رشته های فنی ،مهندسی با نیاز بازار کار پدید آمده موجب افزایش بیکاری مهندسان درحوزه ساختمان شده است.