تبریز - ایرنا - با امضای قرارداد همکاری بین دانشگاهی بین روسای دو دانشگاه تبریز و غازی(Gazi) ترکیه، همکاری‌های علمی و آموزشی دو دانشگاه توسعه می‌یابد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، پروفسور دکتر موسی ییلدیز، رئیس دانشگاه غازی (Gazi) کشور ترکیه، پروفسور دکتر احسان قلندر اوغلو معاون آموزشی رئیس دانشگاه غازی کشور ترکیه و پروفسور دکتر سلیمان تکللی رئیس دانشکده فناوری غازی کشور ترکیه با حضور و در دیدار با رئیس و جمعی از مدیران دانشگاه تبریز، راه‌های توسعه همکاری مشترک دانشگاهی را مورد بررسی قرار دادند.

صفر نصرالله زاده، رئیس دانشگاه تبریز، در این نشست با اشاره به اینکه همکاری های کشور ایران و ترکیه به خاطر وجود مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینی همیشه رو به گسترش بوده است، اظهار کرد: مشترکات دو کشور باعث می‌شود که همکاری‌های این دو کشور در حوزه‌های مختلف با بهره گیری حداکثری از ابزار دیپلماسی علم و فناوری رو به گسترش باشد.

وی با بیان این‌که دانشگاه غازی یکی از دانشگاه‌های قدیمی با قدمت ۱۰۰ ساله، بزرگ و تاثیرگذار کشور ترکیه به شمار می‌رود، افزود: امکانات، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی در این دانشگاه وجود دارد و به دلیل همین ظرفیت ها، دانشگاه تبریز آماده توسعه همکاری‌های مشترک علمی و آموزشی با دانشگاه غازی است.

وی ، توسعه دیپلماسی علم و فناوری با دیگر دانشگاه‌های جهان و به ویژه با دانشگاه‌های کشورهای همسایه و دوست را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه بر اساس سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد و اظهار کرد: این توسعه همکاری‌ها می‌تواند در حوزه‌هایی چون تبادل استاد و دانشجو، تشکیل گروه‌های آموزشی و پژوهشی مشترک، اجرای طرح های تحقیقاتی، برگزاری دوره های مشترک آموزشی، استفاده از ظرفیت و توانمندی‌های آزمایشگاهی، فرصت مطالعاتی، انتشار کتاب، مقاله و مجله مشترک و ... باشد.

موسی ییلدیز رئیس دانشگاه غازی کشور ترکیه هم ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در دانشگاه تبریز، گفت: دانشگاه تبریز از قدیمی ترین و جامع ترین دانشگاه‌های ایران است که با حضور در این دانشگاه و آشنایی با توانمندی‌های آن به یقین می‌توان همکاری‌های مشترک را در حوزه‌های مختلف گسترش داد.

وی ضمن اعلام آمادگی توسعه همکاری علمی و آموزشی دانشگاه غازی با دانشگاه تبریز، گفت: با امضای قرارداد همکاری مشترک، توسعه همکاری علمی و آموزشی دو دانشگاه در بخش‌های مختلف از جمله تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های مشترک و اجرای طرح تحقیقاتی شتاب بیشتری خواهد گرفت.

سعید شجاعی، مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز نیز با اشاره به اهداف سفر هیئت رئیسه دانشگاه غازی کشور ترکیه از دانشگاه تبریز، گفت: این سفر بیشتر با هدف عقد قرارداد همکاری بین دانشگاهی و نیز تفاهم نامه تبادل اروپایی اراسموس پلاس و انجام مذاکرات در خصوص راه‌های ایجاد تعاملات عملیاتی است.

به گفته وی اکنون دانشگاه تبریز با بیش از ۲۰۰ دانشگاه دنیا تفاهم نامه همکاری‌های علمی و آموزشی دارد که بیشترین تعداد آن با دانشگاه‌های کشور ترکیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز؛ امضای توافق نامه همکاری‌های مشترک و بازدید از بخش‌های مختلف دانشگاه تبریز از جمله دانشکده مهندسی مکانیک و پردیس نوآوری و فناوری دانشگاه تبریز از جمله دیگر برنامه‌های رییس دانشگاه غازی و هیات همراه وی بود.

دانشگاه غازی (Gazi University) که در شهر آنکارا پایتخت کشور ترکیه واقع شده است، در سال ۱۹۲۶ به عنوان یک موسسه‌ تربیت مدرس تاسیس شد. دانشگاه غازی تا سال ۱۹۸۲ با دانشگاه مهندسی و معماری بولو (Bolu Academy of Engineering and Architecture)، دانشگاه اقتصاد و علوم تجاری آنکارا، کالج فنی حرفه‌ای آنکارا، کالج دخترانه فنی حرفه‌ای آنکارا، دانشکده دولتی مهندسی و معماری آنکارا ادغام شد.