زنجان - ایرنا - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: خواناسازی و تکمیل یکی از برج و باروهای گنبد سلطانیه به پایان رسید و این کار با هدف بازگرداندن عظمت و شکوه این آثار بی بدیل انجام شد.

امیر ارجمند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از گذشته رفت و آمد گردشگران از ضلع غربی این اثر انجام می‌گیرد که نزدیکترین مسیر به بنای گنبد سلطانیه است.

وی اضافه کرد: اما در این مسیر گردشگران نمی‌توانند فضاهای اطراف گنبد را به صورت کامل مشاهده کنند و در زمان حاضر مسیرسازی ضلع شمالی و مفروش کردن آن موجب شده تا رفت و آمد گردشگران در این مسیر تسهیل و میزان ماندگاری گردشگران و مشاهده فضاهای اطراف گنبد سلطانیه بیشتر شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان ادامه داد: اجرای این طرح با هدف بازگرداندن عظمت و شکوه گنبد تاریخی سلطانیه و معرفی بیش‌ازپیش آن به‌عنوان یک جاذبه معماری و فرهنگی زنجان انجام می‌شود. 

پیش از این نیز این مسوول از مرمت تزیینات گچی و کاشی‌های معرق مربوط به دوره اول از تزیینات بی‌نظیر گنبد سلطانیه، در طبقه اول ایوان جنوبی و هم‌زمان با آخرین روز از هفته میراث‌فرهنگی خبر داده بود.

وی اضافه کرده بود: بر این اساس در کارگاه طبقه اول ایوان جنوبی گنبد سلطانیه مرمت کاشی، تزیینات گچی و آجری انجام خواهد شد و اقداماتی امنیتی هم به‌منظور ایجاد ایمنی برای بازدیدکنندگان در طبقه همکف گنبد سلطانیه انجام‌شده است.

گفتنی است گنبد سلطانیه در سال ۱۳۱۰ در فهرست میراث ملی و تیرماه سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث جهانی (یونسکو) ثبت‌شده است.

این اثر، یادگار دوره ایلخانیان در ایران است و یکی از آثار ثبت‌شده کشور در فهرست میراث جهانی محسوب می‌شود، این گنبد به دست سلطان محمد خدابنده در قرن هشتم احداث‌شده و هم‌اکنون بزرگترین گنبد آجری جهان است.