به گزارش ایرنا، دکتر محسن افشارچی روز چهارشنبه در در اولین نشست تخصصی شورای حفاظت محیط زیست استان زنجان که با حضور احمدرضا لاهیجان زاده مشاور ریس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در استانداری زنجان برگزار شد، به اهمیت آموزش های حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و افزود: لزوم آموزش های حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن به ویژه از دوران کودکی و نوجوانی بر کسی پوشیده نیست.
وی تاکید کرد: طبق فرمایش رهبری نباید خود را وابسته به مطالبی که در کتاب ها نوشته شده بکنیم و باید آموزش های متناسب با شرایط و اقتضای زمانه، به ویژه به کودکان در مدارس داده شود.
استاندار زنجان با بیان اینکه وظیفه مسئولان این است که قبل از انتقال نگرانی ها در حوزه های مختلف به مردم، به عنوان مسئول آنها را درک و به دنبال راهکار باشیم، گفت: انتقال این نگرانی ها به مردم فقط باید با هدف آگاهی دهی و آموزش به آنها باشد.
مخاطره آب فقط مال استان زنجان نیست
افشارچی به مسئله تنش و بحران آبی هم اشاره کرد و افزود: مخاطره آب فقط مال استان زنجان نیست بلکه در کل کشور مطرح است و بصورت خاص نیز به این مسئله در سطح ملی ورود شده است.
وی با بیان اینکه برای مدیریت و استحصال آب برنامه های خوبی داریم، گفت: تکمیل شبکه فاضلاب آب از مصوبات سفر اخیر وزیر نیرو به زنجان است که بسیار راهگشا خواهد بود.
استاندار زنجان تاکید کرد: باید خدمت مردم عرض کنم که با وجود تغییر اقلیم، معتقد هستم که با مدیریت بهینه مصرف آب و بازگرداندن آن به چرخه، رخدادهای خوبی می افتد.
افشارچی با بیان اینکه خصلت همه افراد این است که در استفاده از منابعی مانند آب، در مرحله اول منافع شخصی را می بینند و به منافع ملی فکر نمی کنند، اظهار داشت: البته این مسئله نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا صدق می کند.
وی با تاکید بر لزوم آگاهیدهی به مردم در خصوص تبعات منفی استفاده بی رویه از منابع طبیعی در دراز مدت گفت: روشن شدن این مسئله نقش بسیار موثری در تجدید نظر آنها در شیوه مصرف دارد.
استاندار زنجان با اشاره به یک نمونه عینی برای آگاهی و اطلاع رسانی مردم در خصوص مصرف بی رویه منابع انرژی اظهار داشت: گاهی تاکید بر خاموش کردن یک لامپ شاید در ظاهر به نظر مهم نرسد اما در دراز مدت، آثار بسیار خوبی خواهد داشت که این مسئله باید برای مردم به خوبی روشن شود.
افشارچی با بیان اینکه در زنجان ۵۰ درصد مصرف برق صنعتی، ۱۸ درصد کشاورزی و بقیه خانگی است، گفت: باید به نحوی مدیریت مصرف کنیم که آسیب های وارده ناشی از کمبود انرژی به صنعت و کشاورزی، به حداقل برسد.
وی اظهار داشت: برای تولید انرژی بیشتر باید جهت تولید انرژی را به سمت انرژی های پایدار ببریم.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه راه حل های قدیم برای حل مشکلات جدید جوابگو نیست، تصریح کرد: دیگر زمان آن نیست که با وسیله نقلیه، سوزاندن بنزین و صرف انرژی نیروی انسانی برای پیمودن کیلومتر ها مسافت و شناسایی برخی مشکلات زیست محیطی اقدام کرد.
وی گفت: باید با استفاده از تکنولوژی های جدید و با رصد از فرسنگها فاصله با کمک دانش بنیان ها، این مسائل را در حداقل زمان ممکن و صرف انرژی کمتر شناسیی و حل کرد.
افشارچی با اظهار تاسف و گلایه از عدم حضور برخی مدیران به ویژه در حوزه آموزشی در این جلسه اظهار داشت: از مدیرانی که به مسئله اهمیت داده و در جلسه حضور پیدا کردهاند تشکر میکنیم و از آنهایی که نیامدهاند، گله مند هستیم.